Časopisi HAUSBAU i BestHOME – Anoter two journals for arranging living space

casopisi-BESTHOMEcasopisi-HAUSBAU

Jedan je jako sladak i lep sa lepom devojkom u hipi stilu na naslovnoj strani. Na žalost za sada smo bez sajta za taj časopis i možete samo da ga kupite u kiosku. Bavi se svim i svačim ali najviše prodajom veoma skupih i fensi stvarčica za opremanje stana ili kuće ili rezidencije ili palate ili…. Lep kolorit da zbuni protivnike ali kad pažljivije pogledate cene stvari koje se nude u vom čaospisu-izlogu smrznuće vam se mozak. Ima tu stolica i za 50.000 dinara (!?). Nema veze to je takav časopis i to je to.

Drugi je jako ozbiljan i mogu reći do sad najozbiljniji list o gradjenju i projektovanju. Naravno Nemci su praktičan narod i pretpostavljaju da ovakav časopis kupe i gradjevinari i arhitekte a da ga kupe i obični ljudi. Tako je izbor kuća u ovom časopisu impozantan, broj reklama sveden na lepu meru a materijali i ono što se propagira ovde je kompaktno. Sve je podredjeno kućama koje se predstavljaju i materijalima od kojih su naprabljene. Pravi su uzor za prikaz i reklamiranje KOSIH KROVOVA od kojih naše arhitekte beže kao od kuge.

Sve u svemu ima dosta časopis au Srbiji ali mislim da su pre fensi časopisi nego ozbiljni. Od svih časopisa na prvo mesto bih stavio list KVART koji mi do sada deluje najozbiljnije u uredjivačkoj politici jer zaista TRETIRA PROSTOR i njegovu upotrebu kroz sve tipove umetnosti koje obradjuju upotrebu prostora za život ljudi. Dakle top lista časopisa u Srbiji po mom (skromnom izboru)

1. KVART (nema sajt, kupuje se u radnji)

2. HAUSBAU (ima sajt, kupuje se u radnji)

3. ARHITEKTURA (ima samo sajt, nije jasno da li još uvek izlazi kao papirni list)

4. KUĆA (ima sajt, kupuje se u radnji)

5. BEST HOME (nema sajt, kupuje se radnji

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s