Hotel NOBEL na ruševinama lepe stare vile – Ivo Andric will be turned upside-down in his grave for this POLTERGEIST

sobe-po-Andricu

Izgleda da je ime NOBEL i danas sinonim za rušenja i uništavanja. Kakve li ironije, srpska prestonica i balkanski Njujork imaće hotel koji se zove po rušitelju i ubici miliona ljudi – ALFREDU NOBELU, osim ako ne postoji još neki Nobel koji ima lanac hotela. Da ironija bude veća taj hotel će imati sobe po junacima Ive Andrića?! Ovde je došlo do totalne zbrke u glavi investitora a da ne pričamo šta se dogadja u našim glavama kad pomislimo koliko je lepa zgrada postojala tu, na tom mestu budućeg hotela nesrećnog imena i to u ulici koja nosi ime Ive Andrića. Da zabuna bude još veća ne zna se ništa o investitoru ovog turobnog hotela koji će imati privilegiju da mu se namernici pojavljuju u istoj uličici koja je blizu zgrade predsednika Srbije. Radi analogije hajde da pomislimo da pored Bele kuće u Vašingtonu bude podignut hotel ili da premijer Engleske u Dauning stritu 10. dobije hotel samo dve zgrade dalje.

TOTALNA NEBRIGA VLASTI OVOG GRADA BIĆE PRETVORENA U JOŠ JEDNO ZAVLAČENJE PRSTA U OKO OBIČNIM LJUDIMA I STRUČNOJ JAVNSOTI KAKO JE TO SVE MOGUĆE. NA TELEVIZIJI JE POKUŠANO DA SE DAJU NEKI ODGOVORI ALI TE IZJAVE INVESTITORA KOJE JE DAVAO ČOVEK KOJI VIŠE LIČI NA KNJIGOVODJU MAFIJE NIKOG NISU UBEDILE. KAKO JE TU BILO I MALO VAJKANJA I ZAPOMAGANJA ZAVODA ZA ZAŠTITU SPOMENIKA I SAMIH OPŠTINSKIH I GRADSKIH VLASTI SVE SE SVELO NA TO DA SE PODIGNE FASADA KOJA LIČI NA PRETHODNU I TIME BI SVI BILI ZADOVOLJNI.

Podizanjem fasade koja je replika staroj fasadi srušene zgrade ne postiže se ništa, možda samo to da će hotel kontroverznog imena biti lepši u neku ruku. Smešna i odurna je gradska i opštinska vlast ovog grada koja pristaje na ucene bogatih, halapljivih i prepotentnih investitora kojima se ne zna ni poreklo imovine i koji nemaju direkciju sa konačnom adresom.

DOKLE OVAKO?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s