JEFTINI STANOVI, da li je to moguće u Srbiji ili ne? – Low cost appartments for everyone, is it possible in Serbia?

03 kvadrat-jeftinih-stanova

E ovaj članak govori mnoge stvari o nama, našim vlastima i našim gradjevinarima kao i menadžerima gradnje, projektantima i svemu ostalom vezanom za gradnju isključivo stanova.

Prvo su po novinama puštali vesti o ceni od 200 evra, zatim 400 i evo na kraju su došli do cene od 600 evra. Znači dok se nisu svi izredjali u lancu otimanja para nema razmišljanja o početku gradnje ovakvih stanova koji bi se izdavali ili prodavali narodu za jeftine pare. To licitirianje još ide javno preko novina i to se uzima sada kao gotova istina? Mislim da će sada ljubitelji montažnih kuća da likuju ali oni nisu važni jer zidaju kuće SAMO ZA SEBE.

Ovde se radi o niskim i podlim udarcima samog vrha vlasti osnovnom pravu na podizanju krova nad glavom. Znači dodjosmo (preko novina u vlasništvu firme RINGIER) do cene od 600 evra za ovakvu vrstu izgradnje i to će postati istina. Posle ovog članak više priče o tome nema i sv eje zaćutalo. Znači to je to.

Nadam se naš svet ne veruje ovim mafijaškim kalkulacijama i da veruje pre majstorima, projektantima i svima onima koji su stručni z aovaj posao (izgradnje). Radite svoje projekte onakao kak vi zamišljate, ne unosite skupe materijale u gradnju bez preke potrebe, uvodite grejanje na čvrsto gorivo i imaćete kuću koja traje najmanje vek, i koja se neće srušiti posle tog veka.

KALKULACIJE U GRADJEVINARSTVU SU NEŠTO NAJBITNIJE ŠTO POOSTOJI U CELOM LANCU IZGRADNJE OD PROJEKTOVANJA DO REALIZACIJE. ONAKO DOBRO KLIKO JE PREDMER RADOVA URADJEN TOLIKO LEP AI TAČNA CENA OBJEKTA ĆE BITI. KALKULACIJE DONOSE TAČNU CENU OBJEKTA BEZ UPLIVA GRADONAČELNIKA ILI LISTA BLIC. KALKULACIJE POVERITE PROJEKTANTU JER ON U STARTU ZNA ŠTA VAMA TREBA. NE NASEDAJTE OVAKVIM GLUPOSTIMA PO NOVINAMA I PAZITE KOME POVERAVATE PROJEKAT ZA IZGRADNJU.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s