Umesto hotela ovi mastodonti od oblakodera? – Who needs this?

OVO JE KAO GOTOVA STVAR KAD OVAKO PIŠU NOVINE U VLASNIŠTVU FIRME RINGIER?

Nadam se da nije tako i da ovakve rogobatne zgrade nikad neće biti izgradjene. Žalosno je što ovde ima lobista koji bi za pare koristili medije i promovisali nešto od čega će samo oni imati koristi. No to se nastavlja uporno i odvratno preko listova u vlasti firme RINGIER (Blic, 24sata, NIN) da to već prosto nervira.

OBLAKODERI imaju svoju svrhu u Americi gde cena zemljišta skučava izgradnju po širini ali ovde, ovde to stvarno nema smisla. Inače svi  oblakoderi se naslanjaju na tektonski jaku kamenu ploču do koje se dolazi kopanjem temelja do čak neverovatnih 15 metara! Kod nas je izgradjeno do sad nekoliko takvih velikih višespratnica i najinteresantnija je “Beogradjanka”. Ona ima još tri tehnološka sprata ispod kako bi održavanje podzemnih tokova ispod zgrade bilo u granicama normale.

Kapija “GENEXA” na Novom Beogradu je svojevremeno bila najmoderniji objekat u Beogradu kad je izgradjena.

Kapija iznad Konjarnika predstavlja sve samo ne lepo mesto za stambeni objekat.

Zgrada na Ušću ima oduvek poslovnu namenu i to je i ostala. Samo kao poslovni objekti ovi objekti imaju pravi život. Sve ostalo je glupost. Oblakoder kao hotel ili stambena zgrada to je zaista krajnja glupost.

Možete pročitati i članak na elektronskom izdanju BLICA na OVOM MESTU ako vas baš ova tema interesuje. Imamo i komentar našeg čitaoca o ovome. Njegov komentar je više nego jasan i odredjujući da bi se i neki arhitekti postideli što nemaju ovako dobro sročenu izjavu za javnost. SVAKA ČAST!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s