Najsmešnije nagrade za arhitekte – Silly awards for architects

OVO SU ZAISTA NAJSMEŠNIJE NAGRADE ZA NEKI ARHITEKTONSKI KONKURS.

KARTE ZA EGZIT I PRAVO NA IZVODJENJE KIOSKA Z APRODAJU ŠTAMPE?!?!?!?!!??!

Mislim da je DRUPTVO ARHITEKATA NOVOG SADA jako podbacilo u poznavanju lika i dela arhitekata i da će ovim konkursom da privuče samo studente arhitekture i tako nekome, ko će dizajnirati jako lep kiosk za prodaju novina u Novom sadu, obezbedi odlazak na koncerte ionako već izvikanog festivala exit. I ne samo to, niko da se ne upita koliko karata će dobiti pobednik ovog exitarhitektonskogkonkursa, izgleda da će pobednik da ode sam na festival bez svoje lepše polovine.

I eto dobismo prvi festivalskiarhitektonskikonkurs koji je ustvari promocija festivala exit a ne promocija arhitekture. Dobismo i prvi konkurs koji isplaćuje pobednicima “u naturi” i to sve zahvaljujući Društvu arhitekata Novog Sada na čelu sa g. SRDJANOM CRKVENJAKOVIM takodje arhitektom. Trebalo bi i njemu kao šefu ove institucije da bude isplaćena plata u obliku karata za exit pa da shvati da ARHITEKTE PA MAKAR BILI ONI I STUDENTI ARHITEKTURE VOLE VIŠE NOVAC NEGO GLUPE KARTE ZA TAMO NEKI FESTIVAL exit. No gospodin Crkvenjakov valjda misli da tim simpa nagradicama privuče SAMO studente arhitekture što i nije neki štos. Mislim da treba da dobije i one prave dizajnere i arhitekte za ovaj konkurs jer valjda te buduće kioske za štampu (u koje se ne može ući što znači da će se prodavac novina smrzavati na kiši i snegu i peći na letnjem suncu) shvata ozbiljno a ne ko neku sprdnju.

A možda je ceo konkurs u duhu imena Društva arhitekata Novog Sada (DANS) što se na engleskom može napisati kao DANCE pa ćemo svi shvatiti ovu (nadam se malo ozbiljniju) organizaciju kao nekoga koja se bavi i plesom. E onda je ta nagrada sasvim u redu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s