Pao dogovor gradjevinske mafije i gradskih vlasti po Srbiji

NAKON CENE OD 200 EVRA, 400 EVRA, 600 EVRA, 800 EVRA DOŠLI SU DO TAČNE CENE OD

1350 EVRA

Lepa cena kvadrata! Sa tom cenom mogu se izgraditi veoma lepe kuće i to veoma luksuzne. No ovaj dogovor izmedju vlasti i mafije je pao i povratka nema. To je jeftina cena budućih jeftinih stanova po Srbiji. Kako se do nje došlo zaista je smešno.Verovatno zato stalno ponavljaju da je cena zemljišta ta koja je najskuplja da bi se iskupili za ovu dogovorenu cenu.

CENU ZEMLJIŠTA INAČE DIKTIRA SAMA VLAST I DIKTIRA JE POTRAŽNJA. IZ TE KOMBINACIJE PROIZILAZI I OVA CENA KOJA UOPŠTE NIJE NAIVNA.

Ima tu još nešto. Kada se kaže JEFTINI STANOVI ovde u Srbiji se uporno misli na stanove koje  TREBA JEFTINO IZGRADITI I KUPITI. Niko ne razmatra mogućnost da je pojam JEFTINIJI STANOVI možda bolje povezati sa cenom iznajmljivanja nego sa cenom otkupa. Zašto ne bismo gradili stanove pa onda ih izdavali narodu za jeftine pare? U Austriji je upravo to glavno obeležje JEFTINIH STANOVA. Jeftina kirija, rečeno na srpski. Time ćemo izbeći ovakve mafijaške dogovore i imati pravu stvar, STAN KOJI SVAKO MOŽE IZNAJMITI PO JEFTINOJ CENI. Čak nisu ni vredeli svi oni sastanci sa arhitektama iz Austrije i ljudima koji se bave tamo tim jeftinim stanovima. No kod nas je uvek druga priča.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s