Halapljivi investitor iz Simine ulice u Beogradu – Greedy and ugly investment in Simina street in Belgrade

Investitor imenom BORIVOJ VUKOBRAT izgradiće ovu skalameriju zarad svojih uskogrudih sebičnih, samo njemu znanih, ciljeva u lepom kraju i na mestu prelepe vile. Stakleno-betonska g. . . . . . omila betona i stakla koja nadvija bledu kopiju nekadašnje vile koja je dugo predstavljala ruglo Simine ulice polako poprima odvratni oblik. Taj, ne znam dovoljnu ružnu reč za njega, nazovi investitor će izgraditi na svom placu u centru grada ovakav užas na opšte čudjenje čak i ovog novinara lista NOVOSTI koji je uspeo u ove dve rečenice da kaže SVE i o objektu i o svemu.

No to nije njegov problem, to je problem gradjevinske mafije koja očigledno seže do opštine Stari Grad jer ko bi dao dozvolu za ovakvu skalameriju tolike velike kvadrature iako je na tom mestu bila samo jedna kuća a taj Stari Grad je valdja mesto starih i lepih kuća. No to nije više slučaj. Gosn Vukobrat, milioner koji živi u Parizu, je ovde došao da nam promoviše čari i vrednosti kapitalističkog sistema, verovatno na oduševljenje menadžerskih stranaka tipa g17pllus ili ldp. Kakvih li uzora.

Imam samo jedno pitnaje za gospodina Vukobrata – da li biste u Parizu imali mogućnosti da u nekom starom kvartu podignete ovakvo djubre od objekta? NE NARAVNO DA NE BISTE! Imate samo ovde medju potkupljivim opštinarima i sa ovakvim vlastima kojima su bitne “investicije” pa makar one uništavale našu baštinu. Teška sramota!

Čestitam i na integritetu ličnosti ovog nazovi projektanta ovog otpada od objekta na ovako lepo sročenoj ideji da se na placu udesetostruči upotrebna kvadratura objekta. Svaka čast na odsustvu savesti gospodine kolega. Takodje mu čestitam na tehnici podizanja replike starog objekta gde nije poštovana stara konstrukcija NI NA JEDAN NAČIN. Beton je zamenio debeli zid od pedesetak cantimetara i tako je investitor lepo izigrao sve one koji su zamislili da će ovde podići objekat koji je u potpunosti replilka onog starog.

Podsetimo se još jednog članka na tu temu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s