PROSTORNO PLANIRANJE po ministru Duliću (iako nije urbanista po struci)

LEP ČLANAK O TOM URBANIZMU ALA DIVLJI ZAPAD. UNIŠTENJE, “ČIŠĆENJE” OD ZELENILA, NAZOVI LEGALIZACIJA I OSTALE AKTIVNOSTI OVOG MINISTRA.

No mi smo izgleda osudjeni na tu takozvanu negativnu selekciju. Nemamo mogućnost da izabaeremo čoveka koji je u struci i koji će tim ministarstvom da se koristi na pravi način. Ministarstvo kojem je ministar Dulić ne radi skoro ništa osim što “čisti” Srbiju od zelenila i oslobadja placeve za tajkune. Skoro ništa.

Valjda su svi zadovoljni, projektantski biroi bliski Duliću, investitori što zelenilo nestaje i raste beton i na kraju krajnji korisnici koji će moći da imaju kuće na obodu šuma. Mi ostali koji nemamo interesa SMO JAKO NEZADOVOLJNI RADOM OVOG MINISTRA! To je čovek bez kredibiliteta jer nije u struci i ne može se od njeg aočekivati napredak u prostornom planiranju i uredjenju prostora.

To ministarstvo nije organizator ni jednog savetovanja o tome kakvu Srbiju želimo. Nije organizator ni jednog kongresa o prostornom planiranju. Radi u tajnosti i nema nikakve uspehe osim “čišćenja” Srbije, ali od zelenila. Tvrde da je Prostorni plan Srbije gotov i da će početi diskusija o njemu, treba to videti jer će sigurno opet narušiti neki prirodni ambijent i omogućiti uništenje zelenih površina (pogledaj Bilever Revolucije u Beogradu).

No šta je tu je. Mi u struci treba da se organizujemo i pokažemo ovakvim ministrima da postoji i glas stručne javnosti. Da li će to ikad biti, videćemo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s