RATA ili KIRIJA pitanje je sad?

1- Gospodin ŠUTANOVAC je jedva čekao da se neka vojna baza stare JUGOSLAVIJE uništi a gospon DULIĆ da nešto dobije za džabe

Valjda je ovo činak one kampanje “Očistimo Srbiju” (od svega što ne treba) . Valjda su na to mislili kad su pričali da će velike placeve davati velikim investitorima uz male nadoknade, što je najsmešnija akcija do sad. Ova vlast se ponaša bahato i diktatorski kao ona vlast koja je bila pr enjih pod gospodinom Miloševićem. Usput rešenje koje daju je jedno ogromno naselje ala novobeogradska spavaonica. Stanovi koji se nude su jako loše projektovani, ako gledamo ovaj mali stančić koji je prošao na onoj slici gore.

2. Uniformisani blokovi

Valjda što je vojska ovo poklonila valjda su mislili da i same zgrade treba da imaju što manje raznolikih oblika, odnosno da budu što više uniformisane. U tome se i uspelo. Pazite za ovako krupnu investiciju nigde konkursa za projektovanje da se bar vidi malo šta arhitekti imaju da ponude. TEŠKA SRAMOTA!

Opet ta negativna selekcija da nam ministar koji nije u urbanističkoj struci odredjuje oblike naselja i vrste stanova. Jedna negativna stvar koja se provlači dugo na ovim prostorima ali izgleda da če postati standard. Nazovi demokratske vlasti ove države ponašaju se bahato i neodgovarujuće prema prostoru i eksploataciji tog prostora u kome MI treba da živimo.

3. Cena koštanja

Nekako su se dogovorili sa gradjevinarima  i dodjoše do neke cene od oko 1300. evra. Naravno da im ne treba verovati i da će do kraja “akcije” sigurno to skočiti do realne cene koštanja. Kakva je uopšte svrha pravljenje “jeftinih stanova”? Nikakva osim POLITIČKE KORISTI koju ti jadnici pokušavaju da pribave.

4. Rata traje do kraja kredita a kirija do kraja života

Ovo gore naravno svi dobro znate i znate da se rata kredita i mesečna kirija NE MOGU UPOREDJIVATI. Kao babe i žabe. Dakle iz njihovog naslova u novina se to vidi da se može uporediti. Al ajde i to da im oprostimo ja ovu akciju ne preporučujem nikome.

STANOVI MORA DA SU JAKO  SKUČENI I JEDNOSTAVNI A GLEDAJUĆI OPŠTI IZGLED NASELJA PRETPOSTAVLJAM DA JE  MALI BROJ STANOVA PO STRUKTURI. ČAK SE MOŽE PRETPOSTAVITI DA IH IMA 4-5 PO RAZLIČITOSTI STRUKTURE I DA IH IMA ONDA U VELIKOM BROJU. DAKLE SVEGA PET TIPOVA STANOVA PO OBLIKU I STRUKTURI A U JAKO VELIKOM BROJU. STVARNO DEPRIMIRIJAĆE. TREBALO JE OVAJ DEO PROJKETOVANJA PREPUSTITI JAVNOM KONKURSU JER BI TO SIGURNO BIO IZAZOV ZA PROJEKTANTE DA IMAJU RECIMO PO STRUKTURI SAMO PET STANOVA A PO OBLIKU BAR VIŠE OD DESET.

NO ZAHVALJUJUĆI VOJSCI I EKOLOGIJI IMAMO OVO SMEŠNO NASELEJ ČIJI URBANIZAM LIČI NA CRTEŽ DETETA.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s