Za sve nas je bolje da ovakvi objekti nikad ne dobiju dozvolu

ZBOG OBAKVIH RUGOBA KOJE SU JOŠ UVEK SAMO NA PAPIRU I BEZ DOZVOLA POSTOJI OVAJ BLOG. NA NAGOVOR JEDNOG ČITAOCA (KOJI VOLI DA PRIČA O TEMAMA A NE O MENI) MORAMO NEŠTO DA KAŽEMO I O OVIM ČEDIMA NAŠE VLASTI GRADA BEOGRADA.

1. HVALA BOGU DA DO SAD NISU DOBILI DOZVOLE

To je valdja svima jasno zašto? Možda i nije jasno. Dakle bratija iz ove naše vlasti je pripremila ove “projekte budućnosti” u tajnosti bez ikakvih javnih konkursa, mučki iza ledja. Osnovni arhitketonski oblik koji dominir aje OBLAKODER, iako još nije doneta nikakva uredba o preferentnoj visini oblakodera ako bi bili dozvoljeni za gradnju. Dakle ovi projekti su prepušteni potpuno sebično samim investitorima da oni formiraju oblike koje ćemo mi ostali gledati ostalih stotinu godina. Naravno sve su to stakleni objekti nebu pod oblake, kockastih formi bez ikakve invencije.

2. AKO IKAD I DOBIJU DOZVOLE PRETPOSTAVLJAM DA ĆE NEKO DA STRPA DOBRE PARE U SVOJ PRLJAVI DŽEP

Jednostavno je pretpostaviti ovako nešto jer su ovo rešenje prepuštena samim investitorima, bez odlučivanja javnosti a svi mi znamo ako nema javnosti da se radi “ispod žita”. Investitori nam uvaljuju ovakve projekte jer znaju da smo mi potkupljiva nacija a da ne govorimo o vlasti koja je reprezent takvog naroda.

3. VALJDA U OVOJ DINKIĆEVOJ PRĆIJI POSTOJE NEKI DELOVI NARODA KOJI ĆE SE POBUNITI PROTIV OVOGA?

Valjda postoji u ovoj državi STRUKA i STRUČNA JAVNOST koja ima neku reč zdravog razuma koji će se suprostaviti ovom bezumlju aktuelne vlasti. Ovi idejni projekti treba da budu izloženi stručnoj javnosti i ovoj običnoj javnosti koja verujem da ovo ne želi da gleda u svojoj blizini. Ideje koje nam se poturaju kroz ovakve “idejne projekte” su nakaradne i štete vizurama naših gradova.

4, KAKO TO DA IMA MESTA ZA OVAKO VELIKE OBJEKTE A NEMA PARA ZA KULTURU I KULTURNE MANIFESTACIJE?

Izgleda da za ovakve rugobe ima više para nego za kulturu i kulturne manifestacije. Da li su to ti projekti kojima će se demnstrirari ona glupa ideja da se ogromni placevi poklanjaju velikim investitorima? Izgleda da je to to. Ako se na vreme ne pobunimo protiv ovih skalamerija nadvisiće nas i biti nam pretnja nad glavama. Ovakvi oblakoderi i kockaste staklene skalamerije su ruglo ovog grada. DABOGDA NIKAD NE DOBILE DOZVOLU! Ali moje kletve nikad ne uspevaju.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s