BEOGRAD, kakav je to grad? – Sad opinion of one Croatian architect

Dakle čujmo mišljenje poznatog hrvatskog arhitekte . . . . Neka počećemo ovaj članak kako treba.

SIGURNO SE SVI VI PITATE ZAŠTO OVAKVA DVA ČLANKA NA OVAKVOM BLOGU KOJI SE BAVI ARHITEKTUROM? MISLIM DA JE OČIGLEDNO. PONOVO SE JAVLJA ZA REČ bogdan bogdanović, NEKADA CENJENI GRADJANIN GRADA BEOGRADA, DANAS SAMO STRANAC KOJI ŽIVI U BEOGRADU, DOSELJENIK IZ HRVATSKE, TAČNIJE IZ ZAGREBA I TO SAM KAŽE 2002. GODINE. DAKLE SAD IMAMO ČOVEKA KOJI JE VEĆ JEDNOM IMAO RUŽNE REČI ZA “SVOJ” GRAD BEOGRAD ALI EVO GA OPET KAKO NARUŽUJE SVOJ GRAD BEZ MILOSTI. ČOVEK JE TO INAČE KOJI JE POTPISAO PETICIJU O BOMBARDOVANJU BEOGRADA I SRBIJE, ČOVEK JE TO KOJI OPET IZJAVLJUJE OVAKVE BESMISLICE. GDE JE U LISTU “BLISC” UREDNIK? IMA LI GA UOPŠTE KAD SE POSTAVLJAJU OVAKVE GLUPSOTI I TO KAO KOLUMNU KOJA SE OZBILJNO ČITA? NE U LISTU “BLIC” NEMA UREDNIKA U SMISLU KAKVOM MISLIMO, TAMO SEDI UREDNIK NAKLONJEN HRVATSKOJ I HRVATIMA TAKO DA OVAKVA KOLUMNA IMA SMISLA.

Pored nazovi cenjenog arhitekte koji se nedavno doselio u naš grad (2002. godine) imamo jedan predivan članak čoveka koji se bavi multietništvom na konkretan način, šefa i loreografa KUD “Branko Cvetković”, DEJANA MILISAVLJEVIĆA – ZVEČANCA koji u svom predivnom članku upravo opovrgava bestidne izjave “čuvenog” graditelja koji je nekad u svom prošlom žibotu imao i dodatak svom imenu protomajstor. Ovakav članak mora da se “omanuo” uredniku “BLICA” i tako saznasmo da je ipak Beograd itekako multietnički grad i lepo mesto gde se mešaju kulture a kad dobijemo metro postaće i METROPOLA (Dragan Djilas).

Šta reći svojim rečima o svemu ovome? SRAMOTA  arhitektu koji se nedavno doselio u naš grad a još veća sramota da je list “BLIC” ovo objavio kao nešto što treba pročitati i valjda shvatiti da je Beograd monoetnički grad. SVETSKA BALJEZGARIJA! Mislim da bi poznati hrvatski arhitekta B.B. više uživao ako se vrati u svoj grad Zagreb, a penziju, zbog koje se jadan vratio ovamo treba mu slati na njegovu pravu staru adresu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s