Tehnologija dizajna nije nikakva umetnost

Puno lepih fraza u naslovu ne znači da je to i lep enterijer. NARAVNO  DA ZAKLANJANJE IZA NOVIH TEHNOLOGIJA OBAVEZNO PROIZVODI OVAKO HLADNE ENTERIJERE I NEOBIČNO RUŽNE PROSTORE KOJI PRE LIČE NA PROSTORE SVLAČIONICA NEGO NA STANOVE.

Ali to je tema ovog nadasve duhovitog članka i tako ga treba tretirati.

Insistiranje na ovim hladnim enterijerima MADE IN ITALY nije uopšte u duhu naših enterijera i prostora gde svakodnevno obitavamo. Takav prostor očišćen od oblika od šarenila kakvo inače gajimo po svojim stanovima ovde nije prisutno. Nažalost čak se i naši proizvodjači nameštaja uključuju u ovakvo opremanje stanova tako da na kraju dobijemo horor hladni stan.

Ovakav dizajn ima smisla samo ako živite u Italiji. Tamo vam je potreban hladan enterijer jer kad dodje leto treba se povući u hladan stan lišen šarenila i boja sa keramičkim pločicama na podu. Ako nemate ovakav enterijer u Italiji, Španiji, Grčkoj ili bilo kojoj drugoj mediteranskoj zemlji nagrabusićete kad dodje leto. Ovakvi raspredi gde se kriju i knjige i sve je u nekakvim prikrivenim delovima zidovima i smao se vidi televizor odgovaraće Mediterancima, nikako Balkancima.

Nažalost mi ovde nemamo enterijeriste koji pokušavaju da nadju “naš stil” života a zatim da ga promovišu. Oni samo slepo slede trendove koji postoje u drugim zemljama i onda dobijate ovo gore na slici – SVLAČIONICU.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s