Er kondišn na manastiru RAVANICI – Disgusting picture from Serbia

PA DAKLE GDE JE TAJ

ZAVOD ZA ZABORAVLAJNJE SPOMENIKA SRBIJE

Treba li da ih otkrije DŽEMS BOND da bi se oni oglasili o ovoj bljutavštini? Evo ovaj blog će pokušati da razdrma gospodu iz narečenog zavoda (Republički) da se malo mrdnu iz udobnih stolica (možda nemaju pare za službene puteve) i odu na lice mesta i vrate predjašnji izgled crkvi koja je istorijsko i kulturno dobro, da ne pominjemo da je i gradjevinski spomenik.

Zavod za zaboravljanje spomenika Srbije (verovatno Republički) bi mogli da okarakterišemo kao jednu instituciju zagubljenu u prevodu (odličan film!) ili zagubljenu u svom jadnom malom bitisanju na margini. Možda  bi trebalo gospon DJILAS da izadje na teren i sredi to? Ali nije on gradonačelnik Ravanice on je Beograda. Možda da izadje predsednik Tadić i snagom svog karaktera “mirnim putem” ukloni ovu skalameriju? Mogao bi i neki arhitekta da se popne gore i ukloni to snagom svog karaktera? Možda BOgdan BOgdanović? Ne on ne voli Srbiju i Srbe jer je to monoetnička država i ovo je srpski spomenik pa mu možda neće odgovarati a i u penziji je. Razmišljam da to možda bude neki od fensi arhitektata iz inostranstva kao onaj što je nedavno izjavio da Beograd nema dušu, možda mu i ova Ravanica nema dušu tako da nećemo ni njega. Hoćemo li nekog studenta arhitekture da nateramo da skine ovaj er kondišn? Nema potreba da ih teramo oni su zauzeti osmišljavanjem “trećeg Beograda”pa nemaju deca vremena za ovakve gluposti a uostalom po njima to je modernizam. Ajde da odaberemo nekog iz neke nevladineorganizacije? NE OSTOJI TAKVA NEVLADINA ORGANIZACIJA čiji se članovi zalažu za očuvanje srpske tradicije pa ni u gradjenju., znači i to je propala stvar. Pa ko će na kraju skinuti ovaj er kondišn?

ZAVOD ZA ZABORAVLJANJE  SPOMENIKA SRBIJE (REPUBLIČKI)

Molim ozbiljno gore navedenu instancu d apročitaju politiku od danas (6. maj 2010.) i da u roku od tri dana (već su propustili 20 dana jer je ova slika u POLITICI bila tu pre dvadeset dana) skinu ukazom narečenu glupost i ukore popove. Popovima naime treba da kažu NIJE OVO VAŠA PRĆIJA već je ovo kulturno dobro od velikog značaja. Isto tako popove treba da dovedu u Zavod i tamo im održe kraći kurs o (ne)postavljanju er kondišnova po crkvama Srbije. Taj seminar bi trebalo popovi i da polažu u prostorijama Zavoda i da dobiju sertifikat koji bi trebalo da ima u naslovu

ZABRANJENO POSTAVLJANJE ER KONDIŠNA PO

CRKVAMA SRBIJE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s