DS preuzima gradnju koridora 10 – A political party becomes a construction company

NEVEROVATAN NASLOV, NEŠTO ŠTO SE MOŽE NAZVATI GLUPOŠĆU BROJ JEDAN U SRBIJI. NASLOV ZA GINISOVU KNJIGU NEVEROVATNIH GLUPOSTI SVETA I VEKA. DA POLITIČKA PARTIJA PREUZIMA DEO GRADJEVINSKIH AKTIVNOSTI U NEKOJ DRŽAVI I DA SE TO JAVNO KAŽE?!

No vratimo se malo u realnost. Ko bi bio šef gradilišta? Boris Tadić? Dragan Djilas? Ko će biti operativa, možda članovi partije? Priznajem da bih voleo da vidim jednog degenerika iz moje firme kako rinta na autoputu i član je ove nakazne partije, no ipak moramo da vidimo da li će se ovo zaista i ostvariti. Onda bi se takav akt bezumlja preselio u legendu jer bi nazovi Demokratska stranka bila prva stranka koja vodi neko gradilište u istoriji čovečanstva i Balkana.

DRUGE PARTIJE na čelu projekata gradnje po Srbiji? E i to je zanimljivo. Šta bi gradio G17+? Verovatno bi preuzeli škole i vrtiće jer bi tako mogli da prevaspitavaju mlade (što je isto tako dozvoljeno po Srbiji) i menjaju ih i prave svoje klonove. Šta bi gradili SRS? Sigurno neku unapred propalu investiciju jer je to njihov fah. Šešelj bi vodio gradilište iz zatvora i sve bi bilo u redu. Šta bi gradili DSS? Verovatno crkve i pripadajuće objekte ili bi obnavljali crkve po Kosovu. SPS bi obnavljao zatvore i gradio nove jer za tim objektima uvek ima potrebe. Projektant i glavni nadzor bi bio gosn Ivica Dačić. SNS bi gradio moderne sportske objekte jer nikako da uvežbaju št aje njihov program. Čas bi sa ovima čas bi sa onima a još nemaju svoje JA.

PROJEKTANTI bi naravno slušali šefove partija prilikom odlučivanju o projektima za ovakve gluposti. Dakle ako nešto gradi DS onda projekat za tu glupost nadgleda BT ili bi partije imale svoje “specijalce” za projektovanje. U tom slučaju DSS je u prednosti jer imaju jednog finog momka arhitektu koji može i da projektuje z apartiju tako da DSS ne mora da baca novce i za projekat.

IZVODJAČI RADOVA su ili članovi partije ili firme koje imaju gro radnika članova ovih partija? TO je veoma važno pitanje. Na primer ako gradi DS i uzme firmu sa strane da li radnici te firme moraju da se učlane u partiju ili ne? Tek sad mi je jasno zašto DS uzima strane firme, na primer austrijske. U tim stranim firmama su radnici nepristrasni jer nisu članovi partija iz Srbije i tako mogu raditi bez uplitanja naše politike. TO se vidi na izgradnji mosta kod Ade. Tamo radovi odlično napreduju samo se ne zna kako će se most spojiti sa okolinom. Ali nema veze , nije na nama da o tome odlučujemo, to će odlučiti kongres partije.

E i to je interesantno pitnaje. Znači od sada će o ovakvim graditeljskim poduhvatima odlučivati kongres svake partije koja nešto gradi ili će preseći uvek šef partije? Tu nikako ne sme biti zloupotreba, mora se jasno reći ko ima poslednju reč, kongres ili članstvo.

Na kraju KO PRIMA RADOVE i daje upotrebnu dozvolu? Verovatno priamju radove partije koje su u koaliciji sa onom partijom koja gradi. To je sasvim logično.

NO NA SAMOM KRAJU KAD SVI RADOVI BUDU ZAVRŠENI SVI ČIMBENICI GRADJEVISNKOG POSLA BI TREBALO DA ODU KOLEKTIVNO U KOVIN NA OPUŠTANJE I PRIPREME ZA NOVE POSLOVE. TO JE JEDINO MESTO GDE SVI ONI TREBA DA ZAVRŠE AKO OVO ZAISTA POSTANE PRAKSA U SRBIJI. PARTIJE NA ČELU GRADJEVISNKIH RADOVA.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s