800 (osam stotina) urbanista u Beogradu ali davne 1971. godine i kako je nekad B. Bogdanović bio naš izvanredni sugradjanin

DIVNO JE PROČITATI OVAKO LEP ČLANAK IZ VIŠE RAZLOGA.

  • PRVO saznamo da je nekadašnji sugradjanin bio i gospon BOGDAN BOGDANOVIĆ koji danas kaže da Beograd ne može d aprepozna i još nas ubedjuje kako je Beograd jednonacionalan grad?!?!?!?!?!? Dakle taj prozaični antisrpski arhitekta u ovom članku pokazuje sve svoje kvalitete vrsnog mislioca i okrenut je našoj stvarnosti na svoj poetičan način, kakav je nekad bio dok jepostojao medju nama.
  • DRUGO ova neverovatna brojka od 800 urbanista sigurno da nije izmišljena. Zamislite skup u Beogradu gde se nalazi 600 urbanista iz sveta i oko 200 urbanista iz naše zemlje JUGOSLAVIJE. Stvarno impresivno. i za nauk ovoj vlasti koja uništava perfidno urbanističku nauku i institucije. Glavni urbanista je danas Dragan Djilas a glavni izvodjači radova su Demokratska stranka.
  • TREĆE obratite pažnju da ovaj magazin “FELJTON” ima snage i volje iako se bavi istorijskim temama objavi i prikaz ovog očiglednog velikog skupa urbanista u tom delu sveta, tada. Mogu samo da zamislim širinu tema i ideja koje su se pojavile tamo. I mogu samo da da budem lepo raspoložen jer smo onda imali ozbiljan pristup urbanizmu i razvoju gradova po JUGOSLAVIJI. Danas od toga nije ostalo ni jedno slovo. Gradske vlasti gradova po Srbiji su se ugledale na vlast na republičkom nivou i stalno potiskuju urbaniste i dizgine odluka drže u svojim rukama. Veoma mafijaški i kad tad će iskrsnuti na videlo ta njihov aprljava šema vladanja preko kojekakvih Agencija.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s