Priglupi nameštaj Srbije nalik na italijanski

Zaista ovo je nameštaj oslobodjen emocija. Hladan, nepristupačan i dalek od nas. Nameštaj nalik ovom postoji u Irtaliji ali tamo ovaj nameštaj ima svrhe. Italija je topla, letnja zemlja gde je potrebno na svaki način zaštititi se od prekomerno toplih dana pa i nameštajem koji treba da “ohladi” enterijer. Nama koji živimo ovde nameštaj ne treba da hladi enterijer. Nameštaj u Srbiji treba da zagreje enterijer jer ovde imamo veći broj hladnih meseci i mnogo nižu temperaturu od Italije.

Pogledajmo samo onaj trosed, dvosed, četvorosed, št ali je ono? Izuzetno velika dubina tako da morate prosto da ležite na njemu da biste se naslonili. TO JE NAMEŠTAJ KOJI NIJE ERGONOMSKI TAČAN I NAMENJEN SEDENJU. Namenjen je izložbama nameštaja, tamo gde niko nema nameru da sedi već samo da gleda njegove “ogromne dimenzije”. Dalje to je nameštaj u metalnoj konstrukciji što ga dalje udaljava od nas koji volimo drvo kao konstrukciju. Taj metalni nameštaj je ruglo naših sajmova i jedno naturanje zapadnog modela života na nasilan način.

NIJE JASNO ZAŠTO U SRBIJI POSTOJI SAMO VAJ TIP NAMEŠTAJA. ZA POTREBE OVOG BLOGA OBIĆI ĆU SALONE NAMEŠTAJA I PREKO SLIKA ĆEMO VIDETI DA LI SE GAJI SAMO OVAJ STIL ILI IMA I DRUGIH.

Mislim da bi ovaj slučaj intelektualne kradje italijanskog dizajna trebalo prijaviti Italijanima, možda njihovoj ambasadi, kako bi se sprečila dalja kradja i prekradja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s