Tri generacije arhitekata Nestorovića – Three generations of architects NESTOROVIĆ

Lep tekst dostojan najvećih pera novinarstva ali nedostojan z alist POLITIKA. Ovakav članak treba da pišu renomirani pisci-novinari i to na glavnim strnaicama lista POLITIKA  ane u rubrici MEDJU NAMA u narečenom listu. Rubrika MEDJU NAMA je valjda rezervisana za žalopojke uredništvu a ne da se tamo piše o veoma važnim lisčnostima iz istorije arhitekture u ovim krajevima.

No sad smo u turbo vremeneu, kompletna kultura je u domenu turbo folka pa su valjda rubrike tipa MEDJU NAMA veoma ozbiljne rubrike gde saznate prave vesti i pročitate vredne članke o našoj istoriji, kao što je ovaj. Taj članak još jednom potvrdjuje moju ideju da ARHITEKTE NE MOGU DA BUDU TEMA NI ZA NOVINE. A sad imam i dodatak, oni (ARHITEKTI) su samo junaci rubrika medju nama po novinama jer tamo se slio sav umetnički svet zbog pogrešne odluke uredništva novina da za velike ličnosti nema mesta na glavnim stranicama. Inače Oliver Dulić, ekolog, ima ponekad i celu stranu iako samo priča o ekologiji ne i o prostornom planiranju dok arhitekti Srbije zavržavaju svoj život u rubrici MEDJU NAMA.

ŠTA BI BILO DA OVAJ ČLANAK NIJE OBJAVLJEN? NE BISMO NI OVO SAZNALI. OBJAVLJEN JE ZBOG ČUVENOG PREZIMENA ARHITEKTE KOJI JE PODARIO JEDNU NEOBIČNU VIZURU I PERCEPCIJU GRADA NAMA KOJI GA SVRSTAVAMO U RUBRIKE MEDJU NAMA. DAKLE IPAK ARHITEKTE POSTOJE MEDJU NAMA NO NISU JOŠ UVEK STEKLI STATUS NEKOGA O KOME SE PIŠE NA GLAVNIM STRANAM NOVINA, NOVINA KOJE IPAK IZUMIRU PRED NALETOM INTERNETA I VIRTUELNOG SVETA NA NJEMU. PA DOBRO ONDA BAR U TOM VIRTUELNOM SVETU IMA PODATAKA I ČLANAK O NESTOROVIĆIMA. IMA LI?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s