SENJAČKA PIJACA -TRG koji nikom ne treba

NA PRIMERU PIJACE NA SENJAKU SE VIDI KOLIKO JE GUBITNIČKA TERIJA PIJACE-TRGA. ISPOD ODVRATNOG ŽELEZNIČKOG MOSTA POSTAVITI TRG?!?!?!? STVARNO BOLESNA IDEJA DRUGOVA IZ FIRME JKP “PIJACE-TRGOVI” ILI BOLJE JKP “TRGOVI-PIJACE”.

Ova gubitnička ideja da se pijace posle podne transformerski pretvaraju u trgove na ovom mestu na Senjaku ispod ovog teškog i velikog kao i ružnog mosta gubi svaki smisao. Trg mora imati onu osnovnu funkciju a to je široko otvoreni prostor. Ovaj dole porostor nema sve premise pravog trga. Kretanje mu je suženo u samo možda dve stazice a inače ne znam ko bi se okupljao na tom trgu-pijaci kad bude izgradjen, nadam se da neće.

Veoma veoma gubitička teorija bez ikakvog smisla. Trgovi več sada zvrje prazni a kamoli da dodajemo tom broju  praznih trgova još nekoliko bezveznih skrajnutih otvorenih prostora toj listi gubitničkih trgova. Gospodin Pušara će ući u istoriju po ovoj svojoj ideji koju uporno hoće da plasira kao nešto što je već odavno normalna stvar iako za to ima malo primera u inostrastvu. veoma bedna ideja i nema nikakvo utemeljenje u našoj bližoj i daljoj prošlosti. No videćemo da li će se išt aod tog ai ostvariti i kako će baš ovaj trg da funkcioniše.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s