Uništenje PIONIRSKOG PARKA (bivšeg dvorskog parka)

TAMAN ŠTO SMO ODGLEDALI PRVI DEO HORORA “OČISTIMO SRBIJU OD ZELENILA” U REŽIJI OLIVERA DULIĆA I JKP “GRADSKOG SIVILA” SPREMA NAM SE I DRUGI DEO HORORA U OBLIKU PROMENE NAMENE PIONIRSKOG PARKA. VEĆ SU NAM PREKO NOVINA JUČE U PONEDELJAK 5. APRILA “DOSTAVILI” OVU GNUSNU I PRIGLUPU IDEJU DA SE U OVOM PARKU PODIGNE TAKOZVANI “MUZIČKI PAVILJON”.

Takav muzički paviljon postoji na Kalemegdani pa zvrji prazan. NEMA KO DA SVIRA NA NJEMU. Ili neće da sviraju u tom paviljonu ili nemaju vremena ili grad nema razumevanja za to. A sad bi hteli da podignu još jedan paviljon. Možda bi trebalo da ga podignu da tu sviraju ulični zabavljači i muzičari kao u Hajd parku u Londonu.

Ovaj budući u Pionirskom parku nema nikakvog smisla jer je to park koji stoji ispred zgrada Vlade Srbije i mislim da će bezbednost ovh zgrada sigurno biti dovedena u pitanje. Jedna totalna GLUPOST je prezentovana beogradskoj javnosti i to preko novina. Dakle nisu nam to rekli urbnaisti ili arhitekti nego novinari. NOVINARI i dnevni listovi gde rade postali su zamena za stručnu javnost, arhitekte i urbaniste. Otprilike kao u onim jeftinim krimi filmovima kad detektivi kažu da sve moraju da saznaju preko novina a ne od svoji šefova. A možda bi gospon Tadić voleo da mu neko u parku zasvira na uvce?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s