KONGRESI su danas promocije “novih” konstrukcionih materijala

JASNO JE ČEMU SLUŽE KONGRESI DANAS. SLUŽE PROMOCIJI “SASVIM NOVIH” MATERIJALA KOJI SE PRPEORUČUJU, NARAVNO U SUVOM TIPU GRADNJE. U OVOM SLUČAJU POD VELIKIM NASOVOM UPOTREBA DRVETA NAMA SE UVALJUJE, BUKVALNO TIM REČIMA, NEŠTO ŠTO JE DEO GRADJEVINSKOG ESTABLIŠMENTA U AUSTRIJI. INTERESANTNO JE DA OVDE VEĆ PO GRADU IMA SMEŠNE PRIMENE TOH MATERIJALA KAO NA PRIMER U ULICI PATRIJARHA GAVRILA ODMAH PREKOPUTA ARHITEKTONSKOG FAKULTETEA (KOJA IRONIJA).

Na jednoj od novih zgrada ima upravo primena ovih drvenih ploča na fasadi i može se videti da se posle možda dve tri godine ove ploče već ljušte i ta fasada izgleda sad jako jadno. Dakle očigledan primer iz “prakse” naših arhitekata da slepo usvajaju nešto što nam je daleko i uostalom strano. Strano telo se nikad ne prima na zdravom tkivu, eventualno na obolelom i to uz asistenciju stručnjaka.

Naša arhitektura treba da se izbori sa ovako priglupim materijalima što će arhitekte kad pristupaju crtanju u autocadu uložiti malo više truda i nacrtaju detalj sa više pažnje i ljubavi prema onima koji će da žive u ovakvim nazovi “drvenim” zgradama. Ovakvi “KONGRESI” su svakako šarena laža o ovim mateirjalima i sramota je da naše kolege odmah usvajaju nešto o čemu ne znaju ništa. Ovakvi nazovi kongresi i dalje potvrdjuju moju teoriju otome da se ovde sada po ovakvim skupovima “promovišu”, odnosno našim rečima uvaljuju, tudje i strane tehnologije kojima nemamesta u našem klimatu sa velikim godišnjim oscilacijama temperature.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s