Arena DJOKOVIĆ

Sakloni me Boze ovakvih objekata u totalno retro stilu iz 60-tih godina. Zar projektantski biroi po Srbiji nemaju sasvim nove casopise nego prelistavaju samo one iz 60-tih?  Trebalo bi da firmi ACRONOS kupimo malo novih casopisa iz danasnjeg doba pa ce mozda i arhitektura biti lepsa. Ili mozda nece? Mozda je opsti trend ovakve ruznoce i nema nam spasa. Ne vrede ni sve price KO GRADI GRAD kad treba da nicu ovakve gluposti po gradu i da nas podsecaju kako imamo jako lose projektante iako na fakultetu znaju da bolje urade za ocenu nego napolju u stvarnsoti.

Zasto postoji ovakva razlika izmedju onoga sto je preporucljivo za odlicnu ocenu na fakultetu i onoga sto arhitekti izvrse, “napolju”, u stvarnosti?

OVAMO, NAPOLJU, VAN FAKULTETA NEMA NIKOGA KO BI SE PREDSTAVIO KAO PROFESOR I REKAO OVO NE ZASLUZUJE NI 7 (sedmicu) A KAMOLI DA BUDE IZVEDENO. U STVARNOSTI NEMAMO OKRUTNE PROFESORE KOJI MOGU DA SPRECE OVAKVO DIVLJANJE U PROSTORU. U STVARNOSTI ARHITEKTI KOJI NA FAKULTETU IMAJU OGRANICENJA OVDE NEMAJU NIKAKVE REPERE NEGO SAMO ZELJE INVESTITORA I EVENTUALNOI KORISNIKA. SVI ZNAMO DA SU ZELEJ INVESTITORA I KORISNIKA VEOMA PRIZEMNE I NE VASPOSTAVLJAJU NIKAKVE ESTETSKE USLOVE .

Arhitekti van fakultetskog studiranja su kao razularena navijacka banda koja nema nikakva ogranicenja i skrupule. DA I POSLE FAKULTETSKOG STUDIRANJA ARHITEKTE IMAJU JOS NEKOG KOJI MOZE DA VREDNUJE TO STO RADE BILO BI TU NOVIH sestica PA BOGAMI I petica I TO NAROCITO U STAMBENOJ ARHITEKTURI.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s