Pozajmljene reči

Овај горе чланак нема никакве везе само је ту да привуче вашу пажњу. Тај штос из магазина ми се јако свидео па сам га применио овде. Дакле данашња тема је како се рећи везане типично за архитектуру масовно употребљавају у другим струкама и то амсовно и без скрупула.

АРХИТЕКТУРА је највише злоупотребљавана реч преко медија. Архитектура европе, архитектура рачунара и све тако до бесвести. Јесте да  је онај први израз коришћен још у време Хитлера али се одржао и до дан данас. Значи неку врсту европе као грађевину али нигде није јасно да ли је та грађевина лепа или ружна, да ли је та грађевина модерна или еклектична и тако даље. Наравно нигде не пише и да ли је та грађевина по мери грађана, наравно није нам јасно и да ли је еколошки здрава.

У сваком случају архитектура рачунара је наравно једно нездрава архитектура али као такв апсотоји. Ту се мисли на модуларну градњу јер и сами знате да можете додавати делове грађевине и после уградње основне плоче, темеља компјутера. Дакле донекле исправна употреба ове речи и можда чак оправдана али досадна за слушање и гледање.

ПЛАНОВИ и ПРОЈЕКТИ су две следеће речи које се масовно користе у свим медијима од стране сваке струке, скоро. Имати план или пројекат то је сада нешто престижно. Свака будала на телевизији има пројекат и наравно да је то понекад смешно. Највише се “пројеката” пројектовало код оних који баратајју речим, дакле партије и писци свих типова. Они имају толико пројеката да кад их све остварили имали једну моћну “архитектуру”.

Планови су све и свашта у свакој богомданој струци. Сваки и најмањи пкрет у медијима је ПРОЈЕКАТ. Све што се уради и каже је ПРОЈЕКАТ. Стварно једно черупање т еиначе стране речи која ј донедавно била привилегија сма архитеката а однедавно свих.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s