Dobre i loše zgrade iz Srbije

И САМИ ПРЕПОЗНАЈЕТЕ ШЉАМ ОД АРХИТЕКТУРЕ ЗАР НЕ? НАЖАЛОСТ ТАЈ ШЉАМ ОД АРХИТЕКТУРЕ ЈЕ ОВАЈ ПУТ ДОБИО НАГРАДУ. ВЕЋ САМ РЕКАО ДА СЕ ОВДЕ У СРБИЈИ ПРОМОВИШЕ ОВА СТАКЛЕНАЦ АРХИТЕКТУРА КОЈА ЗАИСТА НЕ МОЖЕ БИТИ ДЕО СВАКОДНЕВНИЦЕ ОВДЕ И НЕ МИРИМ СЕ СА ТИМ ДА ЋЕМО ТАКВЕ РУГОБЕ ГЛЕДАТИ ИДУЋИХ ГОДИНА ДОК ПРОЛАЗИМО ТУДА. ХВАЛА БОГУ НЕ ПРОЛАЗИМ ПОРЕД ОВОГ “НАГРАЂЕНОГ” ОБЈЕКТА ПА МЕ ТО МНОГО НЕ ДОТИЧЕ. ОНИ КОЈИ ПРОЛАЗЕ СВАКИ ДАН ТУДА БИ ТРЕБАЛО ДА СЕ ЗАПИТАЈУ ЗАШТО СУ ОСУЂЕНИ НА ОВАКАВ ОБЈЕКАТ?

Осуђени су на њега из јењдноиставног разлог ашто не постоје супервизори архитектонских остварења која се подижу по овој јадној држави Србији. Архитекти су лењи и цртају на компјутеру веома једноставне објекте које нико нема да осуди (само на овом блогу) и они тако ничу поред нас без икакве дозе самилости према нашим очима и жељама. Али ваљда тако треба, еуропа поставља разне услове, можда је и ово један од услова да бисмо ушли  у ту проклету еуропску заједницу, преко овако ружне архитектуре.

РУЖНА АРХИТЕКТУРА је з анеког лепа, тај би требало под хитно на лечење и одвикавање од дроге познатије као “модерна архитектура”. Недавно смо чули архитекту из Македоније да би он волео стакло више од свега, ето то је можда репер у понашању тих “стручњака”, они воле стакло а не размишљају да ће тим увести безличну фасаду као стандард. СТАКЛЕНА ФАСАДА ЈЕ РУГЛО БЕОГРАДА И БЕЗЛИЧНА ЈЕ ДО КРАЈЊИХ МОГУЋИХ ГРАНИЦА.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s