BAŠTINU JE (još uvek) TEŽE PRODATI ali ne toliko teško

NAROČITO AKO TO ŽELI DA PRODA JEDNA FANTOMSKA DIREKCIJA ZA IMOVINU SRBIJE KOJA SE ČAK PITA KAKO BI TO BILO BRŽE PRODATI. TA ZLOČINAČKA AGENCIJA (DIREKCIJA) JE DIREKTNI UČESNIK U OBEZVREDJIVANJU BLAGA KOJE PREDSTAVLJA OVA ZGRADA, TO JE VALJDA SVIMA JASNO.

Dobar istup u ovoj celoj prevarantskoj žalopojki je imala malo posrnuli Zavod za zaštitu spomenika Srbije ili čega već. Oni su se ovaj put pokazali i javno napisali kako to sve izgleda, čisto da se pokvareni investitori malo osveste a nadam se i arhitekte koje valjda postoje u ovoj zemlji da zaštite ovakav spomenički objekat. No izgleda da je arhitekata – žaštitnika sve manje. DA nema ovih iz DAB-a koji se često oglašavaju na svom sajtu po pitanju rugobne arhitekture koja počinje da nas okružuje pomislili bi da nema nikoga da nas zaštiti. Narravno tu je i ovaj blog i nadam se da ovaj tekst čitaju zločinačke organizacije kao što je Direkcija za imovinu ili kancelarija načelnika ovog jadnog Beograda. Za investitore me baš briga, do sad nisu pokazali ni trunke ukusa u gradnji.

Ovo je veoma opasni moment u celokupnom investitorsko-gradjevinsko-korisničkom lancu koji postoji u Beogradu, možda i najvažniji momenat. Ako im dospustimo da sa ovakvog objekta skunu oznaku spomeničke vrednosti onda smo najveće kurve i propalice a da ne pričam da smo KUKAVICE. Srbi treba da shvate da je borba za ovakve spomenike kulture ujedno borba za nas same, da možemo da izadjemo pred europu, kad se već onoliko naša vlast ulizuje toj europi. europljani ako vide da se ovako odnosimo prema SVOJOJ KULTURNOJ BAŠTINI onda će jednog dana da kažu da ćemo se tako odnositi i prema europskoj kulturnoj baštini. Mi Srbi  i arhitekti treba da pokažemo koliko nam je stalo do ovakvih objekata jer ako sad počinjemo da ih rušimo iza nas neće ostati ništa da pokažemo potomstvu.

BRAVO ZA GOSPODJICU LIDIJU KOTUR KOJA JE HRABRO REKLA NE!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s