NARODNI MUZEJ u Beogradu – Not even two architects can have similiar opinion

DVOJE ARHITEKATA – DVE POTPUNO OPREČNE VERZIJE OBNOVE – JEDAN JADAN NARODNI MUZEJ U BEOGRADU

Dakle sećate li se onih viceva o narodnostima i nacijama? Ono u sistemu jedan nemac vodja, dva nemca partija, tri nemca rat? Ili jedan Italijan operski pevač, dva Italijana opera, tri Italijana armija u bekstvu? Dakle kakav vic da smislimo za arhitekte? Neko će reći arhitekata nema u vicevima osim ako nisu predstavljeni kao pederi. Dakle kako da glasi vic za arhitekte i narodni muzej?

Jedan arhitekta teška krovna konsturkcija, dvoje arhitekata podzemni ulaz i teška konstrukcija na krovu . . .  ne to uopšte nije smešno. Ajdemo opet

JEDAN ARHITEKTA crtež, DVOJE ARHITEKATA projekat, TROJE ARHITEKATA projekatantski studio u stečaju? Glup vic. Kao da bi trebalo da na ovom blogu raspišemo maleni konkurs za vic o arhitektama i narodnom muzeju. Da imam pare zaista bih to i uradio i onaj ko izmisli dobar vic da pošalje ovde na blog i dobije 1000 evra, na primer. Samo molim vas da arhitekta ne završi u vicu kao peder.

Neko će reći pa ništa nisi pametno rekao o ovom zavrzlami sa Narodnim muzejem u Beogradu. A ŠTA BI TO PAMETNO TREBALO DA BUDE REČENO O OVA DVA POTPUNO OPREČNA I NERAZUMNA MIŠLJENJA? SAMO TO DA SU DOBAR VIC.

ŠTO BI REKAO BILO KOJI NAŠ AUTOKRATSKI PREDSEDNIK, BILO ONAJ PRETHODNI, BILO OVAJ SADAŠNJI

SA OVOG MESTA VAM PORUČUJEM NE PRAVITE GLUPOSTI SA

TRGOM REPUBLIKE!

Nedavno se uključio u jalovu diskusiju o svemu ovome i “čuveni” Boris Podreka sa dva c koji je napravio itekako smešne skice rasturenog trga ispred spomenika u gomili denivelacija. ZAISTA SMEŠNO ali pokazaćemo prvo članak pa onda diskusija.

Advertisements

2 thoughts on “NARODNI MUZEJ u Beogradu – Not even two architects can have similiar opinion

 1. Izuzetna stvar je dobiti odličan a ne prosečan projekat za ovu zgradu. U raspisu konkursa arhitekte srbije su pozvani da ni u kom slučaju ne prilažu vizuelizacije novog rešenja u bilo kom od novih tehnologija ili 3D. i kako ce onda znati šta je dobro a šta ne. ILI MOŽDA VEĆ ZNAJU PA DA SE ORTACI NE CIMAJU. Postoji osnovana sumnja da Brana Mitrovic i njegov kum Vasilije Milunovic koji je pre samo 2 meseca opravdano optuzen da je svom studiju namestio prvu nagradu za pijacu na Senjaku sto moze svako vidi na sajtu DAB na stranici web izlozba radova konkursa za pijacu na Senjaku.
  Znajuci ovakve cinjenice ocekivao bi svet da se ziri potpuno promeni jer ta dva malena srpska arhitektica iz crne gore sve vreme truju ovu profesiju namestanjem konkursa.
  Iz ovakve postavke zirija
  vec sada svecano objavljujemo da u drugi krug prolaze:
  Dejan Miljkovic i Jovan Mitrovic
  Marina i Dunja Dimitrijevic
  Tomici
  i obzirom da je u ziriju i Borislav Petrović prolazi i studio
  DVA : STUDIO doo / DJURIĆ I VUJA ARHITEKTI
  definitivno Ivan Rašković naravno pod pseudonimom AGM, oni nisu odavno

 2. Koliko sam samo čekao ovakav komentar na ovom blogu?

  MORAM DA KAŽEM DA JE OVAJ BLOG ZAMIŠLJEN DA BI IMAO OVAKVE KOMENTARE O NAŠOJ TUŽNOJ SVAKODNEVICI.

  OVO JE ONO PRAVO

  Dodao bih i sledeće, MOŽE I PROJEKAT PREKO VEZE samo molim vas nemojte da pravite kerefeke od arhitekture naročito na ovako važnom objektu kakav je ovaj.

  HVALA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s