Remont hotela i ruženje ulica, istovremeno

Neprimeren remont objekta u hotel u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu znači, blago rečeno, uništavanje vizura te ulice u centru grada. Ova ulica je postala poligon iživljavanja arhitekata koji na silu i bez ikakvog povoda, ničim izazvani, uvode staklo i metal u ULICU-LEPIH-FASADA-U-CENTRU-GRADA. Arhitekta je sa tim hotelom napravio takav presedan da se čak oglasio i gospodin Mihajlo Mitrović u svojoj kolumni u Politici i tamo jasno pokazao šta smo izgubili tom nakaznom “intervencijom”. Ime i prezime ovog arhitekte ne spominjem jer to još nisam radio ovde ali izgleda da ću uskoro početi i time da se bavim. Njegovo ime treba da se javno obznani jer je on izvršio zločin prema prethodnom objektu i svojim nemuštim rešenjem ulaznog dela i nazovi hotela kao i same apoteke. Ova zgrada svojom ružnoćom toliko kvari poredak ostalih fasada u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu da zaslužuje da se navede ime arhitekte ovog propalog preobražaja poslovne zgrade u hotel.

Još jedna ružna stvar je ovde u pitanju – obrada fasade. Jedna jednolična obrada metalnim i kojekakvim pločama, potpuno neprimerena ovom delu grada dodatno naružuje celokupan utisak ovog dela ULICE-LEPIH-FASADA-U-CENTRU-GRADA.

ZA OVOG ARHITEKTU TREBALO BI UVESTI PONOVO SREDNJOVEKOVNU SPRAVICU “STUB SRAMA” GDE BISMO GA DO MILE VOLJE GADJALI SVIME I SVAČIME ŠTO NAM PADNE POD RUKU. INVESTITORU POSEBNA “NAGRADA” ZA NAJGORE FORMIRAN IZGLED U NAJSTARIJOJ ULICI U BEOGRADU. INVESTITOR JE NARAVNO GLAVNI KRIVAC ALI ARHITEKTI TREBA DA PRIPADNE RIGOROZNIJA KAZNA ZATO ŠTO JE ON TAJ KOJI TREBA DA SNAGOM SVOJIH ARGUMENATA PREORATI INVESTITORA I POSTAVI LEPŠU FASADU.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s