U zemlji čuda gde metro ide čas iznad zemlje čas ispod zemlje

U toj zemlji čuda koordinator je i gradski arhitekta. Čovek koji nam kaže MOŽDA će metro proći ispod zemlje nije zaslužio da bude gradski arhitekta. VALJDA JE METRO PREVOZ ŽELEZNICOM ISPOD ZEMLJE, gospodine gradski arhitekta?

NO U ZEMLJI SRBIJI JE SVAŠTA MOGUĆE PA I DA GRADSKI ARHITEKTA KAŽE DA ĆE METRO MOŽDA ISPOD ZEMLJE. NEKO BI REKAO DŽABA VAM ONOLIKI FAKULTET I TO FENSI RADNO MESTO KAD KAŽETE DA ĆE MOŽDA METRO ISPOD BULEVARA REVOLUCIJE. DIVNO. TAKO MOŽDA MOŽETE I JOŠ NEKE STVARI DA KAŽETE, REČ MOŽDA JE DIVNA REČ KOJA POPUNJAVA PRAZNINE U ONOME ŠTO TREBA DA KAŽETE. Rečju “možda” ženski deo populacije nam kaže da ćemo nešto dobiti ali šta se dogadja kad nam to kaže gradski arhitekta? Ovo je već tema za kompletno novi blog ili sajt. Mislim to šta misli gradski arhitekta da kaže?

Заиста шта је посао ГРАДСКОГ АРХИТКЕТЕ или по новом ГРАДСКОГ МЕНАЏЕРА?

По мом слободном схватању то је човек одређен у малобројном кругу људи од  значаја за развој града који пре свега брину о својим интересима. То је човке који нема своје мишљење о спорним проблемима урбанизма у граду Београду и који по мишљење трчи свакодневно до госн ЂИЛАСА како би мога да било шта да изјављује. ГРАДСКИ АРХИТЕКТА нема своје мишљење јер његово мишљење не сме да се коси са интересима мале групе људи који су га поставили. Наравно њихова прича за нас обичне људе је ТО ЈЕ РАДНО МЕСТО ОД ЗНАЧАЈА ЗА ИЗГЛЕД ГРАДА.  Потпуна глупост! Од почетка постојања овог радног места кад је то прво био госн ЂОРЂЕ БОБИЋ (кад је одмах хтео да срушу Градић Пејтон на Чубури)  било је јасно да је то једно место где архитекта (тешко нама ако следећи и не буде архитекта) у врху саме власти представља само пиона. Најгори могући положај з аједног човека коме ни свет није довољан, толико лепо ја доживљавам посао архитекте. Али градски архитекта у условима “демократске власти” у Београду значи једно деградирање посла којим се баве људи од ове струке.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s