Bez dogovora o zgradama Generalštaba (hvala Bogu!)

OVO JE NARAVNO JEDAN BESTIDAN ČLANAK JEDNOG PROKAZANOG I OSVEDOČEN ANTISPRSKOG LISTA BLIC I NARAVNO NE TREBA VODITI RAČUNA O NJEMU, ŠTO REČE JEDAN DAVNO ODBEGLI POSETILAC OVOG BLOGA. DAKLE STVARNO TREBA IGNORISATI ONO ŠTO PIČU BEDNI LISTOVI U VLASNIŠTVU KOMPANIJE ringier ALI MI OVDE NA BLOGU NEĆEMO IGNORISATI JEDAN OVAKO OPASNI ČLANAK JER ON ZADIRE DUBOKO U NAŠE KULTUROLOŠKO BIĆE.

Nećemo naglabati o značaju ovog (nekad) možda najznačajnijeg arhitektonskog dela u Beogradu i Srbiji ali ćemo popričati o našem podaničkom mentalitetu. Ovde se radi o tipičnom naručenom članku u jednom listu kojim diktira nemački kapital i onda vam je sve jasno. Postoji neko u europskoj uniji zainteresovan da se ova bivša lepota dokosuri rušenjem i onda podigne neki “velelepni” objekat ala staklenici na Novom Beograud. Onda stupa na scenu lsit blic koji ima ulogu ispirača mozga priglupim Srbima i naravno svrstava se na stranau europljana i onih izdajica u našim redovima.

Kako se veoma malo naših arhitekata koristi svojim pravom javljanja u medijima, koje im je valjda zagarantovano, onda ovakve važne teme preuzimaju novinari. Po mom shvatanju o ovoj temi čim se pojavi u novinama na ovako mizeran i uvredljiv način treba odmah da reaguju neke ličnosti kao što su

  1. GRADSKI ARHITEKTA ili-kako-se-već-zove-ovaj-čovek-koji-nema-mišljenje-ni-o-čemu ili čovek koji samo ponavlja reči investitora ili gradonačelnika. Do sada se uopšte nije oglasio povodom ovog pitanja i mislim da je to velika sramota za ovu već na startu izlizanu funkciju tekuće vlasti. On se ne oglašava skoro nigde, nema intervjue nigde a jednom se oglasio na Studiju B i taj ćemo intervju čuti uskoro jer je prebačen i psreman za YOU TUBE i ostale medije po blogovima.
  2. GRADONAČELNIK ne govori ništa jer šta bi on pa rekao novo ako to nije rekao gradski arhitekta.
  3. GRADSKI MENADŽER nije jasno čemu služi (osim možda nekim skrivenim namerama ove prethodne dvojice tako da je bolje da se i ne oglašava
  4. PREDSEDNIK INŽENJERSKE KOMORE verovatno nije još smislio šta bi rekao
  5. PREDSEDNIK UDRUŽENJA ARHITEKATA bi baš mogao da
  6. ZVEZDE-ARHITEKTE Srbije. E po nekom mom shvatanju ova kategorija ućutanih smatra se najodgovornijom. Po nekom pravilu o informisanju sigurno je da kad bi se oglasili veliki arhitekti da bi novine to automatski objavile, bilo ko od njih da se javi. Recimo da to zatraže Milan Lojanica, Predrag Ristić, Branislav Mitrović, Mihajlo Mitrović ili još po neki arhitekta zvezda sa ovih prostora. Znam, oni se ne javljaju zato što bi se negde nekom zamerili, to je glavni problem. Kod nas su arhitekti stalno na udaru jer ih ima puno i mogu biti degradirani sa svog trona. No to samo pokazuje koliko je taj narod potkupljiv.

I tako tu su jedine novine BLIC koje se time bave i to na veoma prizeman način. Čak ne smeju da objave ni da u srušene U NATO BOMBARDOVANJU OD STRANE EUROPSKE UNIJE već samo, kakvo li vredjanje Srbije i arhitekata, šturi naslov “bez dogovora”.

SRAMOTA!

JOŠ BESTIDNIJI ČLANAK JE IZ POLITIKE, MENI DRAGOG LISTA, KOJI SE OVDE OSRAMOTIO. “RUŠEVINE” nisu tu od II svetskog rata nego do momenta kad NAS JE BOMBARDOVAO PROPALI NATO PAKT POD OKRILJEM EUROPSKE UNIJE i uz saglasnost tadašnje opizicije na čelu sa ljudima koji danas vladaju Srbijom! To čak ne sme ni jednom rečju da spomene ovaj list pod čeličnom rukom žene sa mnogo više funkcija od predsednika Tadića, sonje licht.

Evo jednog čitaoca lista POLITIKA kojiima svežije ideje od mnogih gradskih otaca – – – – –

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s