NE za NE! – NO to nuclear plants in SERBIA!

KAKAV KRATAK NASLOV ZAR NE? NE ZA NUKLEARNE ELEKTRANE.

IZVANREDAN TEKST JEDNOG ČITAOCA LISTA POLITIKA I JAKO SMEČNI ODGOVORI NA TAJ NJEGOV ČLANAK. Jako smešni i tužni istovremeno, jer saznajemo koliko ovde u Srbiji ima prodanih duša koji bi nam začas prodali nešto prljavo da zagadi ovu jadnu zemljicu Srbiju. Kao da do sada amerikanci nisu dovoljno zagadili zemlju i vazduh još treba da to dokosuri ovakav jedan odvratan objekat. Naravno stav ovog blog aje da je to potpuno nepotreban objekat i uz izgradnju nekoliko hidroelektrana niz reku Drinu mi i komšije imali bismo dosta truje. Tu su još i elektrane na vetar i mogućnost malih privatnih elektrana na manjim vodotocima.

Šta će ovakav članak ovde? Pa ovde je priča o arhitekturi Srbije a to su standardizovani objekti po izgledu i konstrukciji i jako su ružni. Možda sam reaktor u obliku hiperboličnog paraboloida i nije baš toliko ružan ali sigurno kvari okolinu. To su objekti koji imaju oblik hiperboličnog paraboloida i interesantni su samo da ih gledate kao neki oblik, u njima nema nikakve arhitketure. Svaka obična TERMOELEKTRANA ima veću arhitektoničnost nego nuklearna elektrana.

NO NAMA U SRBIJI NE TREBA OVAKAV TIP OBJEKATA JER JE OVO MALA ZEMLJA I GDE GOD DA POSTAVIŠ OVAKAV OBJEKAT BEŽANJA NEMA OSIM U SUSEDNE DRŽAVE. NE HVALA! ALI NUKLEARNI LOBI JE VEOMA LAK I LAKO NALAZI PLAĆENIKE ŠIROM SVETA PA ĆE NAĆI I U SRBIJI. ODMAH NA POČETKU JE TO BIO JEDAN POZNATI NAUČNIK U SRBIJI KOJI JE SEBE VIDEO KAO ZAŠTITNIKA OVAKVOG ODURNOG OBJEKTA.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s