RUGOBE sa Autokomande – Ugly buildings in plan for Autocommand

Rugobe u planu za Autokomandu.

Šta tu ima da se priča, ovakve ružne i bezlične zgrade lošije izledaju od nekih objekata socrealizma iz 50-tih u Rusiji ili Jugoslaviji. Šta vredi oblaganje modernim materijalima kad je koncepcija objekta totalni retro i promašaj. Drago mi je što do sad anisu izgradjeni i neka tako i ostane. Pretpostavljam da su glavni krivci za ovakav objekat neki arhitekti iz Srbije ili možda ne? Zašto stalno guramo ovakvu ružnoću i zašto to uporno rade propali arhitekti kojima je želja za jako brzom zaradom preča od kvaliteta objekat koji ostaje za njima?

Nacrtati obakav objekat se skoro graniči sa skiciranjem. Već prostim okom nazirem skeletnu kosntrukciju i ovim rogobatnim kulama i u onom kompleksnijem objektu. Dakle skeletna konstrukcija smao znači brzu, brzu, supersoničnu gradnju koaj se onda završava staklom i eto nama još jednog odvratnog objekta medju nama da nam zagadjuje okolinu.

OPET ARHITEKTE NE MOGU BITI KAŽNJENE ZA RUŽNOĆU SVOJIH OBJEKATA JER TO SKORO NIGDE NE PSOTOJI ALI POSTOJE OVAKO RUŽNI OBJEKTI SAMO ZA OKRETANJE GLAVE OD NJIH. AJDE DA OVO ZABORAVIMO I NADAM SE TAKO OSTANE ZAUVEK.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s