Nevidljivi trgovi gosn PUŠARE

PROSTO JE NEVEROVATNO  KOLIKO OVAJ ČOVEK IMA PROSTORA U ŠTAMPI ZA SVOJE PROMAŠENE SNOVE. LIST BLIC JE POSTAO OGLASNA TABLA SA NJEGOVIM “IDEJAMA” KOJE SU ČAK SVRSTANE POD “BEOGRAD BUDUĆNOSTI”!?!?? ČOVEK NAM OTKRIVA NEVIDLJIVE TRGOVE ZABOGA, ON BI TREBALO DA GOSTUJE NA KANALIMA EXPLORER ILI HISTORY ZAR NE KAD MOŽE DA NAM “OTKRIJE”  NEVIDLJIVE TRGOVE?

Stvarno tužno vreme je došlo za urbaniste kad ne mogu da daju svoje pravo mišljenje o ovom promašenoj ideji gosn PUŠARE. Urbanisti su sad jedno skriveno društvo, poput masona, koji više uopšte ne deluju u javnosti, koji se više uopšte ne pitaju ni o čemu u vezi urbanizacije gradova, koji više ne diktiraju promene. Ukratko luzeri!

Ali urbanisti su sami krivi za to. NIKO OD POZNATIH URBANISTA NE SME DA ZUCNE NI O ČEMU JER GUBE AUTOMATSKI POSAO, TO SIGURNO. ZAMISLITE DA SE OGLASI NEKI URBANISTA IZ ZAVODA ZA URBANIZAM I KAŽE NEŠTO O OVOJ GLUPSOTI. NE ONI TO NEĆE NIKAD URADITI JER SE NADAJU BEDNOM POSLU U VEZI OVOGA. TO JE SVA BEDA I SJAJ OVOG POSLA. NIKO NIJE TAKO ISTOVREMENO UVREDJEN I PONIŽEN I ZAPOSLEN AKONTO TOGA ŠTO JE TAKAV. BEDA I PONIZNOST DONOSE POSLOVE ARHITEKTAMA I URBANISTIMA. TO SU LJUDI BEZ SVOGA “JA”. Hvala Bogu da NA OVOM BLOGU KAD OVDE BAR MOŽE DA SE IZNESE SVA TA BEDA I PONIZNOST JAVNO NA UVID SVIMA. Taj jadni Bog sigurno gleda sve ovo i krsti se krstom nad našom snishodljivošću što puštamo ovakve smešne ljude da diktiraju naredbe još preko javnih glasila. Ovaj čovek, PUŠARA, šef JKP “GRADSKE PIJACE” nam konstantno ispira mozak sa pokretnim pijacama-trgovima koji su potrebni ovom gradu a još uvek niko od urbanista nije javno rekao da je to politika vlasti Beograda prema otvorenim pijačnim prostorima. Praktično on vodi sam svoju politiku u “svojoj” firmi i to sa javnim prostorima koji su, praktično i vlasništvo svih nas.

UOPŠTE NEMA JAVNOG KONKURSA ZA USVAJANJE OVE NAKARADNE IDEJE i verovatno neć ebiti ni neke procedure da se ovo usvoji! Stvarno treba biti spreman i za to. I VISAMI, KORISNICI PIJACA, STE SAMI KRIVI AKO NAM PIJACE POSTANU POKRETNE. RAZMISLITE MALO, KAKO ĆETE BITI SIGURNI DA JE VAŠ PRODAVAC UVEK SA ISTOM ROBOM?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s