Ode VRAČARAC – lepo i tiho mesto za opuštanje, tu, odmah pored crkve Svetom Savi na Vračaru zahvaljujući varvarskom i bestidnom i nadasve siledžijskom ponašanju, koga drugog osim, kerbera iz vlasti opštine VRAČAR

NEMAM DRUGIH REČI OSIM PSOVKI ZA OVO BESTIJALNO, VARVARSKO, NIČIM IZAZVANO, PONAŠANJE BESTIJALNIH KERBERA, PUŠTENIH SA LANCA, IZ VRHA OPŠTINSKE VLASTI VRAČARA, MOJE BIVŠE OPŠTINE, KOJOJ OČIGLEDNO TREBA NEŠTO PARA DA STAVI U PRIVATNE DŽEPOVE SVOJIH FUNKCIONERA E PA SU SE SETILI OVE FINE, TIHE OAZE PORED CRKVE SVETOM SAVI DA RAZRUŠE, BEZ IKAKVOG UPOZORENJA IKOME, ČAK NI PROLAZNICIMA. PONAŠANJE U VEZI OVOGA LIČI NA NAJGORE HULIGANE ENGLESKE I OSTATKA SVETA I LIČI NA UBISTVO ONOG JADNOG NAVIJAČA U BEOGRADU. ČELNICI OPŠTINE VRAČAR SU UBICE LEPOG, UNIŠTAVAČI NORMALNOG A OTIMAČI NOVCA I PRE SVEGA SILEDŽIJE PREMA SVOJIM SUGRADJANIMA. NEMATE NIKAKV KREDIBILITET DA OPSTAJETE NA VLASTI POSLE OVOG. VI STE JEDNA DIVLJA HORDA (ALI NE ONI POZITIVCI IZ FILMA NEGO ONA PRLJAVA BANDA MESKALEROSA KOJI DRŽE GRAD U POKORNOSTI MUČENJEM I TORTUROM), JEDAN OD JAHAČA APOKALIPSE KOJIH U OVOM GRADU VEĆ IMA ČETIRI. VI STE ONA TAMNA STRANA, DART VEJDER NAŠEG GRADA. VAMA TREBA DA ODGOVORI ISTO TAKVA JEDNA SILA, POZITIVNA SILA,  I SRUŠI VAŠU OPŠTINU A NE DA GLEDAMO ONE VAŠE ADAPTACIJE SKORO GODINU DANA I TO SAMO ZAMENU PROZORA. ŠTETA ŠTO OVDE NE VLADA ZAKON DIVLJEG ZAPADA INAČE VI ZASLUŽUJETE ISTO TAKO RUŠENJE ALI SA VLASTI I TO SILOM. NADAM SE DA ĆE TI STANOVNICI I KORISNICI TOG MALOG LEPOG AMBIJENTA ODGOVORITI “NA MIRAN NAČIN, BEZ UPOTREBE SILE”, ŠTO BI REKO NAŠ PRETSEDNIK.

OPŠTINA VRAČAR U ULOZI UNIŠTAVAČA LEPOG AMBIJENTA

Da pogledamo malo ko je tu u stvari profitirao. Jedna mala grupa ljudi, skrivena iza opštinske vlasti o kojoj nikad nećemo saznati ništta jer se ovde radi o njihovim interesima. Interesi su podizanje zgrada koje će posle skupo prodavati. Pored tog interesa tu je i ona nekultura rušenja grada bez ikakvog pitanja nas gradjana koju su doneli kerberi, seoski psi, ovde u grad i koristeći vlast bespoštedno uništavaju našu baštinu. Ti seoski kerberi, potekli iz malih sredina po Srbijici ovde kad dodju postaju najodvratniji rušitelji svega lepog. Ne tako davno pokušali su i rušenje gradića PEJTONA pa im nije uspelo. Ovde im je uspelo jer su primenili golu silu a naš narod nije naučio odmah da reaguje i odmah spreči ispoljavanje ovako negativne rušilačke sile. Treba nam vremena i to da naučimo, kako se odupreti seoskim kerberima, priučenim gradjanima na kratke staze, dodjošima koji sa sobom dovlače bestijalne navike sa sela i rpe svega želju da napakoste starijim gradjanima ovog grada. Ta pakost se ogleda i u ovom činu.

Ponekad se pitam da li treba mi gradski momci da odemo u tu njihovu vukojebinu i krenemo sa rušenjem njihovih starih kuća i lepih mirnih mesta z aživot. Ima li te povratne sprege? Koliko mi momci iz grada možemo da utičemo da se malo tamo po selima i malim mestima Srbije poruši nešto da bi oni ovde stali sa rušenjem našeg Beograda? Ovo sve vam zvuči malo fašistoidno zar ne? A kako vam zvuči rušenje jednog lepog malog ambijenta u gradu? Zvuči vam možda europski? E pa uskoro ćete tu videti neku staklenu skalameriju koja nema veze sa stvarnošću okoline hrama posvećenom Svetom Savi. Staće tu neki novi objekat koji nema veze ama baš nikakve sa okolinom i biće vam žao što više nema malog i lepog VRAČARCA, Bog da mu dušu prosti.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s