Marina “DORĆOL” ili kako muvati sa placevima i namenom

Šta to nas briga, briga nas da li če taj, nazovi vlasnik, da sve živo sruši tu napravi mali njujork umesto lepog starog Dorćola. То је много важније него глупост да је то и то добило новог власника. ВЛАСНИЦИ никад нису улазили у историјске уджбенике, то је категорија која је најмање описана у историји јер су се којекави велепоседници и богаташи огрешили о ту исту историју и у њој нема места за њих. Кад сте негде прочитали власник тај и тај подигао је буну на дахије или слично? Али сте веома често слушали “власник тога и тога убијен ту и ту ” тога има доста. Они су јадници само део црне хронике градова.

Нови власник овог краја Београда не мора обавезно да се нађе у криминалној хроници града Београда али се већ вуче по новинама што је нормално јер је на необично незаконит начин дошао до свега тога на коме намерава да оствари енормне профите а бедна власт не може да му доака, да извинет ена изразу али је потпуно тачан и одговара актерима ове ујудурме.

Иначе учествовао сам у полемици оног лепог дешавања “КО ГРАДИ ГРАД” у лето ове године и тамо се појавила једна лепа, прелепа архитектица која нам је извела показну вежбу “Како урушити сопствени град и од њега направити ср. . . емачко село”. Елем та лепа девојак се уби од доказивања да “срушени Дорћол нема алтернативу” на моје и свачије опште згражање. Она је толико била запела да то тако треба да је већ постала огавна, а при том није умела да одговори ни на једно питање присутних.

ДАКЛЕ МАНИТЕ СЕ ПРИЧЕ КО ЈЕ ВЛАСНИК ОВОГА ИЛИ ОНОГА КРЕНИТЕ СА ПРИЧОМ О ТОМЕ ШТА ЋЕ ТУ ДА БУДЕ ЈЕР ЈЕ ТО МНОГО ВАЖНИЈЕ. НОВИ-СТАРИ ВЛАСНИК ЋЕ СИГУРНО УПРОПАСТИТИ КОМПЛЕТАН ДОРЋОЛ ДА БИ ПОДИГАО МАЛЕНИ ЊУЈОРК “ДОЛЕ-ИСПОД” БЕОГРАДА САВ ОД СТАКЛА И ЧЕТВРСТАТИХ ЗГРАДА НЕИНВЕНТИВНИХ ОБЛИКА. ШТО ЈЕ ЈОШ ГОРЕ ТАЈ НОВИ ВЛАСНИК КУКА НАД ТЕШКОЋАМА ИСПЛАТЕ ВЛАСНИЦИМА ПАРЦЕЛА ШТО МУ ЈЕ ЈАДНОМ СИГУРНО ДОДАТНИ ПРОБЛЕМ, И ТРЕБА ДА БУДЕ. СВИ ВИ КОЈИ ЖИВИТЕ НА ДОРЋОЛУ ПАЗИТЕ ПО КОЈОЈ ЦЕНИ ПРОДАЈЕТЕ СВОЈЕ ЈАДНЕ МАЛЕНЕ ПЛАЦЕВЕ. ЗАДАЈТЕ МУ ЦЕНУ ТАКВУ ДА ОДУСТАНЕ ОД БИЛО КАКВОГ УКРУПЊАВАЊА ПАРЦЕЛА И ПОКУШАЈА ДА ПОДИГНЕ РУГОБНИ ДЕО ГРАДА НАМЕСТО ОНОГ ЛЕПОГ СТАРОГ ДОРЋОЛА, КОМЕ СЕ ТАКАВ СВИЂА. МЕНИ ЈЕ ДРАГ.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s