Jedan Beogradjanin se uželeo trotoara ali čini mi se da mu se to neće ostvariti

 

Dobar naslov ali tekst je malo u koliziji sa naslovom. Naš sugradjanin Aleksandar Zagorac (indikativno rpezime jer čovek voli što živi na planini od zgrade) se uželeo trotoara. Ostatak članka je isečen da vas ostavim da razmišljate, što morate da pročitate sve?

TROTOARI su u gradu ustvari nestali. Pojavile su se krivudave trotoarske staze i bogaze koje vrludaju izmedju kola i teraju pešake da se osećaju nelagodno. Pešaci su danas nepotreban soj stanovnika gradova. Sedite u kola i videćete razliku danas. VOZAČI su na ceni danas i sve je u gradu podredjeno njima. Proverite sami gde hoćete. TROTOARI su “izjedeni” parkirung mestima i to već počinje da nervira. Naravno krivci su potkupljivi gradski oci koji su zarad pojedinačnih interesa svojih mentora preformulisali ulogu PEŠAKA I VOZAČA. Sad Pešaku fali mesta za pešačenje a VOZAČU ne fali mesta za vožnju. JEDAN ROGOBATAN PROCES JE NA DELU NA BEOGRADSKIM ULICAMA. ZAŠTOSMODOPUSTILIDANAMPREOTMUTROTOARE? To mi nije jasno. Valjda nam je jadnima falilo da vidimo kako se nešto dogadja u graditeljskom svetu Beograda pa nam je bilo milo kakvi god da se radovi izvode?! To baš ne mogu da verujem. Ali možda je to ipak istina. Jadni Srbi su postali kao nesrećni Indijanci. Vole šarenilo po ulicama i ovi prljavi gradjevinarci to iskoristili i zašarenili ih.

Tako će TROTOARI nestajati kao i do sad a mi ćemo samo voleti da gledamo kako se po gradu izvode radovi i bićemo zadovoljni uopšte ne gledajući suštinu tih radova, uništenje prirodnog ambijenta PEŠAČENJA za PEŠAKE.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s