Još jedna ružna izraelska investicija u Beogradu – Izraeli investitors are destroyers of Belgrade city visions

ČESTA SLIKA – RUGOBA SE GRADI POD OKRILJEM IZRAELSKIH (ČITAJ JEVREJSKIH) PARA.

Zašto Beograd uvek nagrabusi od Jevreja? Zar smo se toliko ogrešili o tu naciju? Ne bih rekao, Srbi nisu baš umešani u holokaust Jevreja  u tolikoj meri da nam Jevreji vraćaju na ovakav način – naružavanjem grada Beograda. Iako je od prijateljske (da li su prijatelji Srba?) nacije mnogo je. Ovo rugobno višespratno stvorenje treba sprečiti pod obavezno svim legalnim mirnim sredstvima (kako to već lepo kaže naš predsednik) jer predstavljaće sramotu koju pokolenja neće moći da izbrišu.

Ovakva visoka rugoba bez inventivnoog izgleda predstavlja atak na našu kulturu u pravom smislu te reči. Atak na kulturu stanovanja, oblikovanja grada i projektovanja. Ako je plan regulacije u izradi treba sprečiti legalnim putem da se on donese. OVAKAV JEDAN OBLAKODER POTPUNO DEGRADIRA PRISTUPNI MOTIV ULICI KNEZA MILOŠA OD STRANE PROKOPA PREMA GRADU. Da li ovo planirano čudovište uopšte smeta ikome u ovom napaćenom gradu? Hoćemo li dopustiti i popustiti bezobzirnim, pokvarenim i iznad svega investitorima koji kao da zidaju za američko tržište a ne srpsko.

Pitanje za jevrejske investitore – da li biste dopustili zidanje ovakve rugobe u samom gradu Jerusalimu? Ne biste naravno. Tako i mi Srbi ne bi trebalo nikako da vama iz Izraela  dopustimo da naružiite sitem oblikovanja ovog grada. OBLAKODER JE NEPRIHVATLJIV.

Sledeće pitanje ide gradskim vlastima, ovaj oblakoder se ne uklapa u one vaše nazovi odluke o tome da oblakoderi nisu deo pejzaža ovog jadnog (preprodatog) grada? Ili ste možda ovom investitoru progledali kroz prste? Deluje ovo drugo. Jedno govorite za novine a u potaji radite na drugi način. Nadam se da nije još kasno da se bar dimenzije ovog “luksuza” svedu na one beogradske. Videćemo se na raspravi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s