Tašmajdan u Azerbejdžanu ili možda Azerbejdžan na Tašmajdanu?

U svakom slučaju slab je otpor nas samih protiv nakazne ideje da nam se njavažniji park Beograda preobrati u neki istočni kič što će sigurno i biti nakon “donacije” Azerbejdžana koju je izgledan propala i otudjena vlast Beograda prihvatila oberučke. Kako se nisu setili da to ponude nekome ko ziasta obradjuje parkove kao Engleska, Holandija, Italija ili Francuska?

No izgleda da je ova naša potpuno raspamećena vlast i bez kinte u džepu pa prihvataju svaku glupavu donaciju. Nije ni tako loše da ti neko plati nešto ali treba imati donekle ponosa o tome šta taj donator traži. Šta će nama bista njihovog predsednika u parku? Postajemo li mi Srbi kao šiptari koji podigoše onoliko smešan spomenik onom ratnom djubretu, pardon zločincu bilu klintonu spomenik usred Prištine i tkao postadoše jedina nacija koja voli ameriku u svetu? Beograd Voli Gajdara Alijeva? Ma dajte molim vas, ali dobro bar će taj spomenik biti zgodan za svakojake grafite.

Potpuno nakzna ideja dobija izgleda svoj oblik bez da se pitaju gradjani Beograda. Ne postoji uopšte javnost oko ovog dogadjaja, drži se u nekoj bednoj tajnosti kao iz najcrnjeg doba posleratne obnove druga Tita. To je ono najcrnje u svemu tome što radi ova nakazna i otimačka vlast grada Beograda. RADI SVOJ POSAO jer je to rekao i predsednik Tadić, DS je jedina partija sposobna da odradi poslove u Srbiji, ta izjava ima tačnu ilustraciju u ovom “poslu” sa Tašmajdanom. Neka nam je Bog u pomoći sa nama samima koji ne dižemo glas protiv ovakve uzurpacije našim otvorenim prostorom i našom poslušnošću sprav Novog Velikog Vodje podvučenog žutim.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s