Lepotica u Mutapovoj ulici u Beogradu

 

Ponovo lutamo i otkrivamo Beograd. Ustvari mi ga “otkrivamo” jer je on već otkriven samo čeka da se to lepo primeti i zabeleži.

Ova otmena i lepa zgrada sa ugaonim motivom koji je redak motiv još od perioda izmedju dva rata kad je bio omiljen motiv arhitektima i graditeljima grada. Jedan stari motiv ali u novom ruhu, na lepoj modernoj zgradi. Taj momenat da vam je ulaz u zgradu na uglu ulice i da je to ujedno ugao i zgrade je izvanredan jer omogućuje projektantu da zgradu podeli na dva dela. Takodje je izvanredan momenat za oblikovanje tog ugla i zgrade i ulice. Ovde je projektant bolje uradio ugao zgrade nego ugao ulice. Nedavno smo prikazali ovde ugao ulaza u FON gde je ugao zgrade bolje tretiran.

Fasada je lepo oblikovana i može se reći čak jako interesantno i nesvakidašnje. Grupisanje prozora deluje veoma novo za ove naše unificirane krajeve. Balkoni su baš pravi a završetak zgrade baš ono pravo. Završetak zgrade je u retro stilu i to daje zgradi dodatnu vezu sa prošlošću kojom odiše ovaj kraj Beograda.

Nadam se da je stanarima u ovoj zgradi baš lepo i unutra i spolja kad izadju ispred svoje zgrade.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s