Demonstracija grube fašističke sile

TREBALO BI DA BUDETE STVARNO JAKO TOLERANTNI ILI ZEN BUDISTA DA NE PRIMETITE DA JE OVO DEMONSTRACIJA GRUBE FAŠISTIČKE GRADJEVINSKE SILE OD STRANE VLASTI GRADA I SRBIJE. NEGDE TAMO U TAJNOSTI U NEKOM HOTELU FORMIRAN JE NEKI SAVET (OTPRILIKE KAO NACISTIČKA PARTIJA GOSN HITLERA U NEKOJ PIVNICI U MINHENU) NA KOJU SAD NIKO NE OBRAĆA PAŽNJU ALI KOJA, POKAZAĆE ISTORIJA, ITEKAKO ĆE IMATI UTICAJA OVDE NA JADNE VLASNIKE STNAOVA.

Zamislite, postojaće neko opskurno telo kome ne znamo ni svrhu ni članove ni način izbora članova ni mesto ni poreklo ni zakonski akt o osnivanju ni ovo ni ono ali će to telo imati uticaja na prodaju nekretnina u Srbiji!!! I to na najpodmukliji način, imaće uticaja na same gradjane, ne na arhitekte i gradjevince i preprodavce stanova (čitaj agencije). Sami, prepušteni sebi, jadni vlasnici stanova će morati da traže

PASOŠ ZA PRODAJU SVOGA STANA!

nešto što nisu sanjali u svom životu da će morati da rade. Sve naš ćovek može da razume pa i ja mogu da razumem halapljivost kradljivačkih, beskrupučoznih vlasti i gradjevinske mafije ali ovo ne mogu da razumem. Zamislite taj savet (namerno malim slovom) će “izvoditi radove” koji se kose sa etikom postojanja celokupnog gradjevinskog fonda izgradjenog unazad u vremenu kad takvih kretena nije bilo u istoriji. Na primer zgrade koje imaju itekakvih 55 centimetara zida od opeke možda neće dobiti pasoš ove nakaze od organizacije? Št aje sa zgradama od stakla? One će dobiti energetski pasoš? Tanko bedno staklo će zadovoljiti njihove nezajažljive prohteve? Privatne stare kuće na Dedinju i Senjaku onako same i lepe na velikom imanjima, hoće li one imati problema sa ovom budućom nacističkom zločinačkom organizacijom? Male privatne kuće na velikim placevima hoće li one imati velikih problema?

Razmislite malo, ti novi termini “zelena gradnja”, “energetska održivost” zar vam to ne liči na one fraze koje smo mogli čuti u Titovoj JUGOSALVIJI uvek onda kad ima nekih problema u društvu? Znači ovim se prekrivaju neki drugi problemi (to su demokrate naučile od amera iz demokratske stranke te nacističke države) da jedan problem većih razmera prekriju stvaranjem nekog drugog problema koji ustvari ne postoji. Zašto ovaj problem ne postoji?

ZATO ŠTO SU ARHITEKTI I URBANISTI ODUVEK ŠKOLOVANI NA FAKULTETU KOJI JE KROZ SVE PREDMETE I VEŽBE UČIO STUDENTE, BUDUĆE GRADITELJE, DA ŠTEDE NA MATERIJALU I BRINU SE O UNUTRAŠNJOJ TOPLOTI OBJEKTA. TO JE OSNOVNA STVAR KROZ ISTORIJU GRADNJE NA SVIM MERIDIJANIMA SVETA PA I OVDE. SEĆAM SE SAMO NAŠIH PROFESORA NA PREDMETIMA STANOVANJA KOJI SU ITEKAKO DODELJIVALI LOŠE POENE ONIMA KOJI PRAVE VELIKE HODNIKE ILI IZGUBLEJNE PROSTORE PO PROJEKTOVANIM STANOVIMA. SEĆAM SE I PROPISA KOJIS U DIKTIRALI ODREDJENE DEBLJINE ZIDOVA ZA STAMBENE ZGRADE A DRUGE ZA PROIZVODNE HALE, treće za sportske objekte.

Kako će dakle ovaj savet da formira svoje pravilnike o tome kome da da pasoš akome ne? Da li će to biti na nivou cele države ili samo tamo gde ima dosta investicija? Hoće li svet po provinciji biti pametniji da ne sluša savete ovog saveta ili će priglup Srbi opet saviti glavu i povinovati se ovakvoj organizaciji? Videćemo, tek je savet osnovan i tek ćemo videti šta će to ta instanca da radi. DA li je to na dobrobit gradnje ili smao na dobrobit te organizacije. Moj savet je da se takva potajna organizacija koja je osnovana u hotelu tako i tretira  – kao NEZVAN GOST.

Advertisements

2 thoughts on “Demonstracija grube fašističke sile

  1. Добро Вам је оно са “стакленим зградама” и стиропором. Могла би ЕУ да финансира израду пројекта облепљивања стаклених ругоба стиропором у циљу повећања “енергетске ефикасности” тих објеката.

    Него, размишљам нешто о том “експандираном полистирену”… Миленијумима су људи живели у незнању, зидали куће од глупавих природних материјала (дрво, камен, земља, цигла, слама, креч), а решење им је све време било ту – требало је само да надувају пластику и да њоме облепе своје куће и кућице. Како је могуће да су људи били тако глупи и слепи? Невероватно…

  2. Stvarno ste ovde vanredno duhoviti. Smejao sam se “sam u kući” na sav glas.

    Odlična vam je ideja da se još dodatno oblepe staklene rugobe stiroporom. Onda bi to bio stvarno BELI GRAD BEOGRAD.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s