Zelena okolina HALE SPORTOVA biće degradirana i uništena – Green park will dissappear thanx to the architects?!?!?

IMA LI NEKO OD ZVANIČNIH ARHITEKATA DA NAS ZAŠTITI OD OVAKVIH UNIŠTAVAJUĆIH “IDEJNIH” ARHITEKTONSKIH IDEJA? NEMA! SVI ONI (ARHITEKTE) ĆE D APRIČAJU O NEKAKVOJ “ZELENOJ” ARHITEKTURI ALI ĆE DA LAKO UNIŠTAVAJU ZELENILO I LEPE PARKOVSKE POVRŠINE I TO S ANEKIM SADISTIČKIM ZADOVOLJSTVOM.

Pogledajte samo ovo komunističko rešenje rasporeda ovih nakaradnih objekat akoji kao da su samo pristojno rasporedjeni paralelopipedi. Zelena površina koja će nestati je ona velika lepa zelena površina iza Hale Sportova koja je ipak neka lepa površina za šetnju i trčanje. No eto, setiše se arhitekte da nam upraopaste zelenilo i da onda to proglase zelenom arhitketurom (kakva smejurija) i da uništavaju pluća grada kakav je Beograd. Nadjoše ovu lepu i veliku zelenu površinu za svoje nakaradne ideje. Nadam se još da će to ići ipak legalnim putevima a ne onako iza ledja podmuklo i ničim izazvano kako do sad već radi ova vlast na primeru zvezdarrske šume.

Interesantno je i vdeti objekat koji je prikazan u perspektivi, kao da je precrtan od jednog dečjeg obdaništa, možda je ukraden tipski izgled sa obdaništa o kojima smo već pričali ovde kao retro rugobama iz 60-tih. Šta čini autoked oim našim budućim gradskim vizurama, čini da se osećamo medju replikama istih zgrada z akoje propali arhitekti nalaze inspiraciju u 60-tim pa čak i 50-tim godinama dok je jadan LE KORBIZJE bio živ. Sigurno bi se oduševio na ovakve nakarade iz Srbije. I on je voleo da ruši “stara i dotrajala naselja” i u moru zelenila podiše megalomanske projekte od 30-tak spratova gde je trebalo čak i živeti. No gosn LE KORBIZJE je ipak znao da crta i to veoma dobro i nije imao kompjuter pa mu se projekti IPAK RAZLIKUJU, za razliku od ovih našin današnjih arhitekata koji poznaju samo kompjutersko crtanje a ne i “olovku u ruke”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s