Vestičja kuća kod hale Pionir

AKO STE CRVENKAPICA NE PROLAZITE PORED OVOG KUĆERKA JER MOŽE VAM ISKOČITI CRNA VEŠTICA I OTROVATI VAS LEPOM JABUKOM.

To bi trebalo da bude duhovit uvod za ovu smesnu privatnu kucu nedaleko od hale PIONIR u Beogradu. Dakle i lici na neku otrovnu pecurku kao da ce iz nje izleteti prava vestica na metli i ukokati vas kao u seriji nakaznih filmova o djavoljem vescu hariju poteru.

Dosta je bilo kritikovanja arhitekata vratimo se malo nasim naravima unakazivanja doma slatkog doma. Pogledajte samo ovaj komplet boja i slaganje boja. OCIGLEDNO JE U UREDJENJU FASADE UCESTVOVAO SAM INVESTITOR (citaj VLASNIK) jer ocigledno nema pojma da slaze boje. Pogledajte soklu, zid i krov, tri smesne boje koje pretvaraju ovu kucicu u vesticju kucicu. I to nije, verovatno, sve. Ko zna kako je unutra. Pogledajte samo uredjenje balkona odakle moze da uzleti vestica i kokne vas.

Ovo je jedna tema na kojoj su neki arhitekti odbranjivali diplomske, magistarske i doktorske radove. Ja je zovem nemusta a neki amaterska gradnja. To je gradnja u kojoj ucestvuje samo majstor koji zida i vlasnik buduce nakarade. Te nakarade idu do tri sprata dok cele familije zive samo u prizemlju. Sobni prozori su okrenuti svuda unaokolo, neobradjeni zidovi stoje tako godinama. Rasporedi su kao da ih je radio vlasnik prema svom nekom unutrasnjem mozgu a ne onom na glavi. Kujne su mesta gde se zivi, dnevni boravci su mesta gde niko ne ulazi a spavace sobe su hladne i negrejane. Kod ove kuce sve to malo odudara jer nije predimenzionirana i deluje da je kompaktna. Ali ove boje . . .

CRVENKAPICE PAZI KAD PROLAZIŠ PORED OVE MALENE KUĆICE . . .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s