Nepoznata namena misterioznog objekta

 

OVAKVI TEKSTOVI O OVAKVIM “MISTERIJAMA” SU PRAVA PSOLASTICA Z AOVAKVE BLOGOVE KOJI SE KAO BRINU O ARHITEKTURI GRADOVA PROPALE SRBIJE.

Pazite počinje da se gradi neki objekat a krijete mu namenu, onda zastanaete i niko više ne zna gde ste krenuli, to jest namena objekta niej sagledljiva u stadijumu do koga ste stigli. Ovo može biti pohvala arhitektama projektantima ovoe ruševine koja je tem aovog članka. Kako je to dobro projektovano da i dalje ne možete da “provalite” o čeu se tu zapravo radi. Jedino što vidite je da će biti glupsot u svakom slučaju ali da li će se uopšte i završiti to ne znamo. Da niej možda u pitanju JAVNA KUĆA? Obično je to i dan danas jedna namena objekta koja se sakriva, sve ostale su “transparentne”.

JAVNA KUĆA kao objekat je nešto i danas proskribovano. Možete da napravite i privatan zatvor ali čik projektujte i izgradite JAVNU KUĆU? Zašto je to tako jasno je, Balkanci smo, ovo je mesto gde žene treba da su čedne i sede kod kuće (ali da rade i donose platu i da kod kuće ponovo rade). Da li ste na arhitektonskom faksu ikad videli da je neko diplomirao sa temom “JAVNA KUĆA U BEOGRADU – Problemi projektovanja i izvodjenja”? Ili “RAZVIJENOST MREŽE JAVNIH KUĆA U SRBIJI”? Niste naravno. ALi to treba da bude izazov i za sve vas koji tu temu shvatate kao sve druge i pokušate da odredite koje su to “zabranene teme” arhitketonskog projektovanja na ovoim prostorima.

Zabranjenih tema ima dosta, jednu znam odmah da kažem to je ova gornja. Koji su to ostali “zabranjeni objekti” za projektovanje i gradnju? Razmislite o tome i pošaljite nam vaše ideje.

Gornji članak je inspirativan zar ne?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s