Arhitekte bez nacionalnih penzija?!?!?

 

ПИСАО САМ ВЕЋ ОВДЕ О ОВОМ АРХИТЕКТИ, ИВИЦИ МЛАЂЕНОВИЋУ, ЈЕР СМАТРАМ ДА НАС ЈЕ ДОСТА ЗАДУЖИО СВОЈИМ ИЗДАВАШТВОМ И ОРГАНИЗАЦИЈАМА ГОМИЛЕ БИЈЕНАЛА У НЕКАДАШЊОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ, ОДНОСНО БЕОГРАДУ КАО ГЛАВНОМ ГРАДУ ТЕ МОЋНЕ ДРЖАВЕ.

Био сам у праву јер сада читајући ово његово обраћанје јавности преко рубрике “Међу нама” у накарадном листу ПОЛИТИКА, само потврђује оно што мислим о њему. Он је заслужан архитекта ове претходне државе и као такав треба да добије пензију која би била као неки знак да садашња смањена држава итекако цени његов рад и допринос друштву.

Но кад сте још чули да нека држава цени неког човека, нарочито овде на Балкану, где људски живот и каријера не вреде ништа ако немате неки интерес у свему томе. Додељивањен пензије овом архитекти признали бисте сав његов ПРИВАТАН издавачки и организаторски рад а то једној држави никако не одговара.

ОН ЈЕ СВЕ РАДИО САМ

То је тешко да се призна и отуда ће њему веома тешко доделити ову заслужну пензију. Сећам се свих његових активнсоти током свог студија и после, нарочито осамдесетих година. Свака изложба у граду Београду и по остлаим градовима Југе била је помало његова. Тешко је данас било коме да схвати да један архитекта може да постигне св еово ПОТПУНО САМ, не и усамљен. Имао је он подршку града, подршку младих архиткеата и студената архитектуре, имао је подршку тадашње власти. Но из данашњег угла ко би могао да призна ове огромне успехе?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s