BETON HALA kao mesto okršaja vlasti s alternativnim rešenjima PRIVATNIH LICA

POZNATA ŽENA ARHITEKTA IZ NEKIH PROŠLIH VREMENA, KADA JE HARALA BEOGRADSKIM URBANIZMOM, DANAS JE PENZIONER KOJA IMA SNAGE DA PROGOVORI O OVOM POTPUNO OČIGLEDNOM PRIMERU GDE SE VLAST MEŠA U VEĆ POSTOJEĆA REŠENJA E DA BI NEKO MAZNUO PARE U SVOJ DŽEP. TO JE TOLIKO OČIGLEDNO DA SVA DALJA OBJAŠNJENJA SU SAMO MLAĆENJE PRAZNE SLAME, DA NE KAŽEM NEŠTO GRUBLJE.

No lepo je pročitati ovakve članke jer nam govore o jednom prošlom vremenu i govore nam istovremeno i nama samima danas, u nazovi demokratskoj državi, gde smo svi taoci jedne jedine partije ovaj put partije koja sebe naziva demokratskom (malo sutra). Živimo po merilima te partije, jedemo šta nam oni daju, mislimo kako oni hoće i na kraju moramo da stanujemo u onome što nam oni grade. Kompletno smo podredjeni ideologiji smao jednog mišljenja. U sklopu svega tog aje i ovo. Što da neko ima Beton halu za sebe, hoćemo mi da vodimo tu halu. Nije  to za jednog čoveka već za celo društvo, malo sutra.

GADIM SE LJUDI SA VLASTI KOJI UZURPIRAJU PRIVATNE AKTIVNOSTI KOJE DOVODE DO USPEHA. PONAŠAJU SE ISTO KAO TITOVI KOMUNISTI. ČIM NEKO ODSKAČE TAJ SE PROKAZUJE PO NOVINAMA I TAJ GUBI SVOJU IMOVINU I SVOJE IDEJE. KRADJA IDEJA NIJE SAMO ODLIKA KOMUNISTA, DAKLE, VEĆ I “DEMOKRATA”. ZAŠTO TI SAM DA IMAŠ SVOJE IDEJE, PODELI IH SA NAMA, VEOMA SU TO LEPO NAUČILI OD KOMUNISTA, PRAVA TITOVA OMLADINA, PODVUČENO ŽUTIM.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s