Mnogo poetike ni za šta – Dobitnik nagrade lista NOVOSTI

Gospon MITROVIĆ (pisac članka, ne dobitnik) je mnogo osladio svoj izbor reči i hvale za ovaj objekat koji po meni zaista nema ništa u sebi. Samo jedan novi vid korišćenja okačene, viseće fasade i to je sve. Grozim se i da pomislim da oni koji rade iznutra imaju pogled na svet kao kroz zatvorske rešetke. Mora da im je mnogo lepo.

ZATVORSKA ZGRADA – najbolji opis ovog objekta. Njen oblik je sveden na paralelopiped koji zaista ima problem sa time da se otkrije GDE JE, ZABOGA, ULAZ U ZGRADU?!

Tipičan primer jednog promašenog koncepta oblikovanja koji glasi – OVO SAM VIDEO U AMERICI I SVIDELO MI SE DA TO POSTAVIM OVDE PA DA SE SUGRADJANI ZGLEDAJU. I uspeo je. Nekakve treće tačke oslonca (nerazumljive fraze našeg dragog M. Mitrovića) trebalo bi da dodaju dramatiku ovom jadnom i usamljenom objektu. Njegova fasada nije praktično ništa. To je kao spuštena zavesa u obližnjem SNP-u (možda je to bila inspiracija?!) a kad je zavesa spuštena prestava je gotova i ide se kućama. Prema tome idemo i nećemo se, valjda, osvrnuti za ovom zgradom.

Za one kojima se svidja ova zgrada predlažemo neki manji kurs arhitektonskog oblikovanja koji možda postoji pri nekom domu kulture ili u Novom Sadu ili u Beogradu. Tamo bi valjda stekli osnove toga i onda bi shvatili da su prevareni. To ej jedan proces, znate, što reče jedan naš “demokratski” političar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s