Stolica Frenka Lojda Rajta se nikako ne svidja arhitekti Radmili Milosavljević ali joj to ne smeta da napiše članak o toj stolici u POLITICI

 

LEPO JE VIDETI KAKO NEKO VOLI ONO ŠTO RADI. AKO RADMILA MILOSAVLJEVIĆ TOLIKO “VOLI” OVU STOLICU ZAŠTO JE PISALA ČLANAK O NJOJ? VEROVATNO ŠTO JOJ TREBA NEKA KINTA.

Zašto ljudi pišu uopšte članke?  I oni po blogovima i oni po novinama?

Verovatno zato što vole i temu o kojoj pišu, inače se ne bi latili pisanja. Na primer meni se svidja neka tema dok šetam gradom ovim našim staklenim i onda sednem i nappišem o tome na ovom blogu. Ali zašto bih pisao ako mi se ta tema ne svidja? NIJE MI JASNO zašto gospoja Radmila Milosavljević, k tomu još i arhitekta piše ovako o ovoj stolici. Svaka joj čast i za novce osvojene pri pisanju ove glupsoti. Svaka čast i uredniku POLITIKE koji je odobrio ovo. Ali sigurno ide najveća čast samom FRENKU LOJDU RAJTU jer je on najveći arhitketa ikad stvoren na svetu i koji jbio ovoliko svestran za života. Čovek koji je pomirio tradiciju i moderno u svojoj arhitketuri zaslužuje lepši članak od ove gospoje. FLR zaslužuje mnogo veći i ozbiljniji članak od nekog arhitkete koji ZNA TAČNU SIMBOLIKU OVIH STOLICA a ne ovakvo trućanje. FLR zaslužuje da se o njemu piše više nego u ovakvim člancima.

Samo za gospoju RAdmilu iz ćoška:

DIZAJN STOLICA IDE STRIKTNO UZ DIZAJN CELOKUPNOG ENTERIJERA NJEGOVIH KUĆA KOJIMA SU BILE NAMENJENE OVAKVE KAKVE JESU.

KADA PRIKAZUJETE OVE STOLICE PRIKAŽITE IH U CELOKUPNOM OKRUŽENJU A NE OVAKO SAME I TUŽNE I NAPUŠTENE. VI STE URADILI UPRAVO JEDNU LOŠU STVAR, ISTRŽETE ČINJENICE IZ KONTEKSTA OKRUŽENJA. A O TOME STE VEROVATNO IMALI DOBRE UČITELJE  U OVDAŠNJOJ VLASTI KOJA TO REDOVNO RADI PREKO MEDIJA. DAKLE ISTRZANJE ČINJENICA IZ KONTEKSTA JE GLAVNI SPORT MEDIJSKIH KUĆA I NJIHOVIH NVO UREDNIKA. SONJA LICHT (čitaj LIHT) JE TAKO ŽREC IZ SENKE LISTA POLITIKA PA PRETPOSTAVLJAM DA JE OVO NJEN NAČIN RADA. A ZNAMO KAKO JE ONA RASPOLOŽENA PREMA TRADICIJI BILO KOG NARODA NAROČITO SVOG SRPSKOG NARODA (mada je to diskutabilno zbog njenog prezimena).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s