Kolekcija arhitekte

 

POSLE DUŽEG NEJAVLJANJA EVO ME OPET. OVAJ PUT SE NE RADI NI OKAKVOJ ARHITEKTURI VEĆ O JEDDNOM POSEBNOM ARHITKETI KOLEKCIONARU UMETNIČKIH SLIKA I U OVOM SLUČAJU IKONA. MISLIM DA OVO NIJE BILA RETKOST U NEKADAŠNJE VREME JER JE NORMALNO DA SU UMETNICI I SAKUPLJAČI AKO NE  U ONOJ UMETNOSTI KOJOM SE BAVE ONDA U NEKOJ DRUGOJ.

Ovo je samo jedan u nizu fantastičnih ljudi, u ovom slučaju to je arhitekta, koji su osim svog dela ostavili još nešto lepo svom narodu na čuvanje i gledanje što je , priznaćete prava vrednost i retkost ovde.

Posmatrajući današnju staklenu arhitekturu jadnog Beograda arhitkete će verovatno sakupljati vrste stakala jer više uopšte ne poznaju ostalu umetnost i nemaju nameru da se bave onim što ne znaju da postoji. Reljefnost se izgubila sa današnjih fasada a samim tim izgubiće se i interesovanje za slikarstvo koje tu reljefnost trodimenzionalnog prostora predstavlja igrom svetlosti,  senke i boja. Mnogi će reći to je glupost ali pogledajte samo prezentacije budućih projekata po novina, nemaju više onu trodimenzionalnost koaj se dobija OBIČNIM RUČNIM CRTANJEM već jednu nehumanu hladnu notu koja unižava sam projekat. Delom je to i zbog jednostavnih kubičnih oblika delom i zbog veoma jednostavnog korišćena stakla na fasadama. Fasade postaju ogledalo u kojima se ogledate i nešto što možete porušiti jednom ciglom. Sve u svemu teško da će se neko danas odlučiti na sakupljanje umetnina na način gospodina Sekulića jer ejdnostavno današnje arhitekte veruju samo KOMPJUTERU. Ne veruju više  u svoje slobodoručno crtanje i ne veruju više svom oku. To će biti pogubno za sve jer ćemo idućih sto godina gledati samo njihove jednostavne staklence po gradovima Srbije.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s