Smešna propala akcija “Beogradizacija Beograda” i naravno Boris Podreka

Ovaj izvadak iz POLITIKINE rubrike Među nama je izvanredan. Posebno mi je drago da se neko kritički osvrne na propalu akciju “Beogradizacija Beograda” a pogotovu mi je drago da se oglasio stanoviti arhitekta BORIS PODREKA koji zamalo nije beogradski gradski arhitekta jer se u sve meša i stalno gledamo njegove ideje po novinama.

Prvi članak je indikativan jer je akcija “Beogradizacija Beograda” stvarno smešna. DA vas neko podučava kako da urbanizujete sopstveni grad uz priglupe akcije u okviru ove radne akcije TO JE VRHUNSKA GLUPOST. Beograd je sam po sebi već postao Beograd, ne treba mu neka nevladina organizacija da nam pokaže kako treba da Beogradizujemo Beograd. To mi sve liči na akciju pionira malenih koji trče nekamo ili negde i nose cveće nekome ili negde. Sve u svemu jedna propala akcija. Samo jedno veliko hvala ovom gospodinu, Dr. Midragu D. Ignjatoviću za ovo lepo pismo.

БОРИС ПОДРЕКА је друга прича и омиљена тема овог блога. Из једноставног разлога што је ова власт дала пуно пара у самопромоцију архитекте који живи на више од 600 километара од Београда  труди се да нам покаже како све зна о свом родном граду, јел те. Елем тај човек осим о архитектури нам прича о томе како је наречени архитекта, његов колега БОГДАН БОГДАНОВИЋ био демократа. НИСАМ СИГУРАН ГОСПОН ПОДРЕКА ДА ЈЕ ГОСН Б. Б. БИО БАШ ДЕМОКРАТА ДОК ЈЕ БИО ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА. Наравно ви сте то заборавили и нисам сигуран и да знате прљаву епизоду из живота Б. Б. кад је наречени бивши градоначелник Београда, белог града на двема рекама, у Хрватској говорио све најгоре о свом народу у Србији. Такође нисам сигуран, госн ПОДРЕКА да знате и веома мизерну епизоду из живота овог бившег градоначелника Београда кад је 1999. године био један од потписника да се БОМБАРДУЈЕ БЕОГРАД, што је натопакт здушно послушао. Кад већ један човек који се бави градњом потписује да се Београд мора бомбардовати онда ту НЕМА НИ Д ОД ДЕМОКРАТИЧНОСТИ. Но госн ПОДЕРКА живи на више од 600 километара од Београда и наравно није био у могућности да сазна баш све о нареченом.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s