Spomenik našem nemaru i bestijalnoj nezainteresovanosti

ЛЕП ЧЛАНАК КОЈИ ГОДИ МОМ УХУ И ОКУ. У овом чланку врви од идеја које треба анализирати и направити, ето, наставак овог текста на овом блогу. Најлуђа ми је идеја коју носим одкако сам размишљао о архитектури икад па све до данас. РЕСТАУРАЦИЈА СТАРИХ ОБЈЕКАТА СРУШЕНИХ У РАТУ.. То уопште није рађено као свуда у свету и нарочито у Русији где је порушено много историјских објеката. Тај принцип да се потпуно рестаурира неки велики значајан објекат мени највише одмах асоцира на библиотеку срушену 6 априла од стране немачке фашистичке солдатеске (која и дан данас ровари по Косову и убија наше људе) и никад није кажњена за то јер је јадни и приглупи Тито опростио дуг тој и таквој немачкој.

Елем друга идеја из овог чланка да се постављају табле поред оваквих рушевина је одлична. На тај начин странци придошли из земаља агресора на Србију имају увид о злочинима својих влада по Београду.

Идеја да се обнови Генералштаб је сасвим у реду осим што актуелна власт нема идеју како би то да уради и да ставе нешто пара у своје џепове. Тешко је то сад урадити јер иду избори. Но како иду избори можда ћемо чути и то како ће  обновити ову веома важну зграду. Бар да чујемо да то кажу, лепо ће звучати зар не?

Идеја да се уклоне ове рушевине у солидном стању је наравано глупост.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s