Na mestu starog mlina nova staklena rugoba

NEMA KRAJA GLUPOSTIMA KOJE NAM SERVIRAJU BEOGRADSKI ARHITEKTI. VISOKA ZGRADA KOJA ĆE STOJATI ISPRED JEDNE OD NAJMOĆNIJIH ZGRADA BEOGRADA ĆE GA POTPUNO PREKRITI. PITANJE ZA OPŠTINSKE VLASTI SAVSKOG VENCA GLASI:

DA LI VI, BRE, POŠTUJETE NEKA OSNOVNA PRAVILA POSTAVLJANJA VISOKIH ZGRADA UZ VEĆ POSTOJEĆE? IMATE LI VI UOPŠTE URBANISTU U SVOJOJ GRADJEVINSOJ KOMUNALNOJ SLUŽBI?

Gledajući ovo rešenje čini mi se da nemate nikakvog respekta za zgradu BIGZ-a koja ipak ima neki kredibilitet. Drskim postavljanjem ove ružne staklene zgrade pored same zgrade BIGZ-a i to na nekoj veoma maloj razdaljini od nje predstavlja ruganje lepoj zgradi i izigravanje urbanističkih preduslova koji su svuda u svetu normalni. Ali to je potpuno očekivano od potplaćene vlasti ovog grada. Dovoljno je pogledati zgradu Ušća i onaj odvratni objekat ispred nje koji je bukvalno na 10-tka metara od visoke lepe zgrade. Ovde se ponavlja isti slučaj i to sa još bezobraznijom razdaljinom nego na Ušću.

Da li ti ljudi u opštininama uopšte imaju neke stručnosti i da li mogu da učestvuju u projektovanju tako što neke stvari zabrane? MOGU ALI TO ONI NE RADE. NAROČITO NE ONIMA KOJI ĆE NEŠTO DA INVESTIRAJU. INVESTITORI SU SVETE KRAVE KOJE NE TREBA DIRATI JER OD NJIH ŽIVIMO PA MAKAR NAM I CEO GRAD PORUŽNELI I UNIŠTILI. VAŽNIJE JE IMATI OVAKVE RUGOBE PO GRADU NEGO LEPO PROSTUDIRANE ZGRADE KOJE PELNE PAŽNJU.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s