Hotel MERIOTT a new ugliness in Belgrade?

Hotel Meriot nova rugoba u gradu

 

Neverovatno je sa koliko mržnje nastupaju straniinvestitori prema našem gradu. Ovaj hotel ako bude sagradjen stvarno će poneti epitet najružnije zgrade koja će postojati u gradu i to u strogom centru. Zašto pristaju lokalne vlaste na ovu očiglednu ružnoću nije jasno. Iz neznanja ili nemogućnosti da se utiče na buduće investicije po ovom strogom delu grada te se po našem centru radjaju ovakva besmisla. Kakva je ovo tamna i rugobna fasada? Šta ona predstavlja no pretnju za prolaznike ispod koji će sigurno prelaziti na drugu strnau ulice e da bi je izbegli.

Kompozicija se može okarakterisati kao “dve cigle jedna pored druge” i predstavlja totalno “novu” kompoziciju za ove krajeve. Jedan pravi istorijski iskorak u NIŠTA! No kako u Beogradu ne postoji niko ko “vidi” tu rugobu osim ovog sajta, smatram da je čudno što i ostali ljudi ne osude ovakva mešetarenja po našim gradskim vizurama. Ovo je degradacija Vasine ulice, degradacija gradskih ulica u centru i podlo i nasilno intervenisanje u prostoru na način koji nije primeren nama. JEDAN BUDUĆI VELIKI PROMAŠAJ BEOGRADA!

Advertisements

2 thoughts on “Hotel MERIOTT a new ugliness in Belgrade?

  1. Postojeća zgrada je zaista mnogo lepša i manje štrči. Nažalost savremena estetika je došla do toga da je lepota u oku posmatrača. A investitor sve to posmatra iz svog džepa. Zato su forme jednostavno ciglaste. Manje se tanji džep.

  2. Ponekad se pitam znaju li ti smrdljivi investirtori da je pametna ona izjava GLADIJATORA u filmu GLADIJATOR

    “Naši postupci odjekuju u budućnosti”

    Ne, oni to ne znaju, oni misle samo na zaradu i ne interesuje ih budućnoist izgleda jednog grada. Onda se dalje pitam zašto se o tome ne brine neki esteta iz gradske vlasti na primer gradski arhitekta ta poznata marioneta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s